Política
Jaume Giró, exconseller d'Economia
Foto: Jaume Giró, exconseller d'Economia | ACN
Comptes de la Generalitat

Giró allunya els pressupostos de Junts: "S'aprovaran amb el PSC"

Jaume Giró, exconseller d'Economia
Foto: Jaume Giró, exconseller d'Economia | ACN

L'exconseller d'Economia Jaume Giró està convençut que el Govern aprovarà els pressupostos amb el PSC al febrer i que ho anunciaran aviat.

Per què és important? L'executiu republicà tracta de quadrar les exigències de PSC, de Junts i dels comuns per aprovar els comptes aquest mes com a data límit.

Al detall: Jaume Giró vaticina que el Govern aprovarà els pressupostos amb el PSC al febrer, tal com ha declarat en una entrevista a El Nacional.cat.

  • L'exconseller veu "molt difícil" que JxCat pugui acordar-los perquè no els han donat "una resposta positiva" a moltes de les seves propostes.
  • Giró critica que l'executiu situï com a qüestions “extrapressupostàries” grans projectes com el Hard Rock o el Quart Cinturó, que exigeixen tant socialistes com JxCat per tirar endavant els comptes.
  • El dirigent de JxCat també ha carregat contra Esquerra per treballar ara "a correcuita" per arribar a un pacte amb el PSC.

Què ha dit?

  • Jaume Giró ha assegurat que quan ell ocupava la cartera d'Economia va avisar que "el millor seria un acord d'ampli espectre, sense tancar la porta als socialistes" i que "en aquell moment, a ERC li va semblar un escàndol". "Van dir que no, van perdre molt de temps, i ara tenen pressa a pactar", ha explicat l'exconseller.
  • Giró afirma que de les propostes de Junts, n'hi ha que no han tingut una resposta positiva d'ERC, com la d'actualitzar els mòduls de suport a l'escola concertada o qüestions fiscals. I apunta que falta "humilitat i cultura de govern" en l'executiu de Pere Aragonès.
  • L'exconseller també ha criticat a aquells que tenen la visió que "no s'ha de negociar res amb Madrid, que no s'ha de pactar": "És evident que s'ha de dialogar. No conec cap altra manera d'avançar que no sigui dialogar, negociar i pactar; i com més poder té l'altre, més has de negociar", argumenta.

A més: Sobre la seva candidatura a Junts, Giró ha explicat que decidirà si vol ser candidat de JxCat quan hi hagi primàries: "Dependrà de com vegi el país, la família i el partit", ha declarat.

Situació actual: Les posicions es van distanciar aquest dilluns, arran de la primera trobada per reprendre el contacte entre el PSC i ERC.

  • La portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero, va apropar el pacte. Igual que la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que va assegurar que tot estava a punt per donar-se les mans.