Política
Pere Aragonès i Laura Vilagrà al Palau de la Generalitat
Foto: Pere Aragonès i Laura Vilagrà al Palau de la Generalitat | ACN
Presupostos

El Govern veu "a prop" un acord pels pressupostos amb Junts i PSC

Pere Aragonès i Laura Vilagrà al Palau de la Generalitat
Foto: Pere Aragonès i Laura Vilagrà al Palau de la Generalitat | ACN

El Govern de la Generalitat veu "a prop" un acord pels pressupostos i anuncia reunions "importants" aquesta setmana.  

Per què és important? L'executiu del president Pere Aragonès vol arribar a un acord per aprovar els comptes catalans

Situació actual: Actualment, Catalunya es troba en una pròrroga tècnica dels pressupostos del 2022 fins que no hi hagi un acord per aprovar els de l'any 2023.

Què diu? La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en roda de premsa aquest dimarts, ha assegurat que veu un acord "a prop" i assegura que aquesta setmana és clau per aconseguir-lo. 

  • "Les negociacions no es poden allargar massa. Ara ja ve d'un dia i de dos. Cal poder tirar endavant els pressupostos com més aviat millor", ha declarat la portaveu. 
  • Sobre les negociacions amb Junts, Plaja ha assegurat que "l'entesa ha de ser fàcil, ja que no hi ha cap element que no permeti arribar a un acord". A més, ha destacat que el Govern i el partit de Laura Borràs coincideixen en molts temes, sobretot els relacionats amb la independència. 
  • La portaveu diu que les negociacions es troben "en la part final": "Queden serrells, és obvi, però l'acord és a prop. És important la discreció per arribar a bon port". 
  • Sobre el Hard Rock, l'ampliació de l'aeroport del Prat i el Quart Cinturó, la portaveu catalana ha tornat a recordar que aquests temes cal separar-los dels pressupostos: "No és bo que els actors participants aprofitin els focus que desperten interès per parlar d'altres temes". 

D'on venim? També aquest dimarts, la presidenta de Junts, Laura Borràs, ha allunyat la seva formació d'arribar a un acord  per aprovar els pressupostos. 

  • L'expresidenta del Parlament ha apuntat que no hi ha una "intensitat negociadora màxima" pels pressupostos i que "no sembla que pugui augurar res positiu".