Política
El diputat de Junts Francesc de Dalmases
Foto: El diputat de Junts Francesc de Dalmases | Europa Press
Junts

Dalmases torna al Parlament després de pagar la multa de 600 euros

El diputat de Junts Francesc de Dalmases
Foto: El diputat de Junts Francesc de Dalmases | Europa Press

El diputat de Junts Francesc de Dalmases ha estat donat d'alta i torna al Parlament després de pagar la multa de 600 euros per intimidar la subdirectora del programa FAQS de TV3.

Per què és important? El Parlament de Catalunya va acordar aquesta sanció al polític per saltar-se el codi de conducta. A més, la mà dreta de Laura Borràs s'havia agafat una baixa mèdica per ansietat.

Què sabem? Aquest dimarts en una entrevista, la presidenta de Junts, Laura Borràs, va confirmar que Dalmases havia estat donat d'alta i tornaria a les seves funcions com a diputat del Parlament.

  • Borràs ha assegurat que el seu company de partit està recuperat i que fins i tot ha començat a anar a actes de presentació de candidats de Junts. 
  • L'expresidenta del Parlament ha assegurat que Dalmases segueix sent de "la seva confiança màxima, en la relació personal i política". 
  • La presidenta de Junts descriu el que ha passat amb el diputat com una "qüestió molt dolorosa que s'ha parlat fins a la sacietat". 

Situació actual: El diputat ja ha pagat la multa de 600 euros que el Parlament li va imposar per saltar-se el codi de conducta de la cambra. 

  • La multa va ser la més baixa possible, ja que la sanció podia anar dels 600 als 12.000 euros. 
  • A més, va ser la primera vegada que es va aplicar el Codi de Conducta del Parlament. 

Context: Dalmases va dimitir del seu càrrec de vicepresident de Junts després de la polèmica generada per l'informe intern del partit que va certificar que va intimidar una periodista del FAQS. 

  • Els fets van passar el juliol després d'una entrevista a Laura Borràs. Dalmases hauria cridat frases com "m'has traït", "programa de merda", "això no m'ho pots fer" i "mala periodista", i hauria colpejat el mobiliari.

A més, diputades de Junts haurien denunciat intimidacions de Dalmases i, segons diverses fonts, alguns dirigents del partit haurien evitat parlar-li o creuar-se'l a causa de la seva actitud.