Política
Imatge d'arxiu
Foto: Imatge d'arxiu | David Zorrakino / Europa Press
Igualtat

El Govern confirma que està acompanyant dones afectades per Dalmases

Imatge d'arxiu
Foto: Imatge d'arxiu | David Zorrakino / Europa Press

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha confirmat que està fent un acompanyament psicològic a dones afectades per les actituts del diputat Francesc de Dalmases.

Per què és important? La seva escridassada a la subdirectora del FAQS de TV3 va posar Dalmases i Junts en el focus. El diputat va acabar reconeixent que la va intimidar i, amb el temps, han aflorat altres casos. Tot plegat ha comportat una multa econòmica per a ell.

Al detall: La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha explicat aquest dilluns que el departament està fent acompanyament psicològic a dones afectades.

  • Igualtat i Feminismes va posar els seus serveis a disposició de les dones que estaven alçant la veu per situacions patides arran del cas Dalmases. Concretament, la xarxa de recursos d'acompanyament del Departament.

Què diuen? La consellera Verge, en una entrevista a La 2 i Ràdio 4, no n'ha donat més detalls per mantenir-ne la privacitat de les víctimes.

  • Ha afirmat que, en la política catalana, "poden ocórrer pràctiques masclistes i d'assetjament com en altres àmbits" però que la política ha de ser "exemplar". 
  • Verge ha assenyalat que aquestes situacions les pateixen sovint diputades i periodistes, també abans del cas Dalmases.
  • Els homes que busquen coartar el desenvolupament de la seva feina "generen angoixa i s'han de tractar", ha reconegut.

D'altra banda: La consellera també ha volgut mostrar de forma explícita el suport a la ministra d'Igualtat, Irene Montero, arran de les crítiques que està rebent per la llei del 'només sí és sí': "El que està patint és violència política".