Política
El primer secretari  del PSC
Foto: El primer secretari del PSC | Europa Press
Comptes generalitat

Illa agraeix el "pas endavant" d'ERC pels pressupostos però refreda l'acord

Temps de lectura: 1 minut
El primer secretari  del PSC
Foto: El primer secretari del PSC | Europa Press

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha agraït el "pas endavant" d'Esquerra als pressupostos desbloquejant la B-40, però ha refredat un acord pels comptes. 

Per què és important? Després que els republicans hagin votat a favor del Quart Cinturó, els socialistes reclamen més concessions en infraestructures per arribar a un acord pels pressupostos.

Què ha dit? El secretari general dels socialistes catalans ha valorat el moviment dels republicans des de la sala de premsa del Parlament.

  • "És un pas endavant en la bona direcció per posar en marxa Catalunya", ha assegurat. Però, tot i això, ha assegurat: "No puc dir que hi hagi un acord tancat".
  • "Hem avançat i estem més a prop (d'un acord). Les negociacions es reprendran dilluns, li he demanat a Alícia Romero", ha conclòs el líder del PSC

Què vol dir? El PSC segueix inflexible en les seves reclamacions per aprovar els comptes de la Generalitat. Esquerra segueix pressionant perquè els socialistes cedeixin.

A més: El líder del PSC ha evitat respondre quin és ara l'escull pels pressupostos, un cop s'ha solucionat la qüestió de la B-40, i s'ha referit a un document emès el passat 28 de desembre, on es recullen les diferents propostes dels socialistes.

D'on venim? El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha admès que ha hagut d'acceptar una infraestructura, com és la B-40, que no forma part del seu model de país i que representa una contradicció i desgast polític. Des d'ERC han demanat generositat al PSC.