Política
El president de la Generalitat, seguit pel president dels socialistes
Foto: El president de la Generalitat, seguit pel president dels socialistes | Europa Press
Comptes generalitat

Els pressupostos, revifats amb la "contradicció" d'ERC: la B-40 exigida pel PSC

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, seguit pel president dels socialistes
Foto: El president de la Generalitat, seguit pel president dels socialistes | Europa Press

Els pressupostos amenaçaven de caure en un punt de no retorn, de desacord entre Esquerra i PSC. Però el Govern ha fet revifar les negociacions acceptant l'autovia B-40 exigida pels socialistes, tot i que no encaixi en el model de país dels republicans.

Per què és important? La negociació per aprovar els comptes amenaçaven en morir després d'arribar a un cul-de-sac. Tanmateix, els republicans han cedit a una de les exigències dels socialistes per avivar la flama del diàleg amb el PSC.

Què ha passat? El president, Pere Aragonès, ha acceptat que s'ha empassat un gripau acceptant entrar dins dels pressupostos el Quart Cinturó. Tot i això, ha  argumentat que amb aquest moviment ja no quedaria cap escull, ni excusa, perquè el PSC doni llum verda als pressupostos de la Generalitat.

  • El primer secretari del PSC, Salvador Illa, no ha acabat de veure-ho d'aquesta manera, sinó que ha instat la seva portaveu a reprendre les negociacions perquè "no hi ha res tancat".

A partir d'ara: Els socialistes han assegurat que dilluns, a través de la seva portaveu parlamentària, Alícia Romero, reprendran el diàleg amb els republicans per poder desbloquejar l'acord. 

  • En aquest sentit, han explicat que encara queden diversos esculls, tot remuntant-se al document que durant el desembre van publicar per defensar la seva posició en els comptes.

Què han dit?

  • El diputat d'ERC Ferran Struch ha argumentat el moviment dels republicans des del faristol del Parlament:
    • "Si la moció serveix per desencallar els pressupostos, ho farem, els desencallarem", ha afirmat abans d'anunciar que aprovaran la B-40 del PSC.
    • "No és el nostre model, però apel·lem a la generositat. Ara, ningú entendria que ara no aprovessin els pressupostos", ha sentenciat.
  • El secretari general dels socialistes catalans ha valorat el moviment dels republicans des de la sala de premsa del Parlament.
    • "És un pas endavant en la bona direcció per posar en marxa Catalunya", ha assegurat. Però, tot i això, ha assegurat: "No puc dir que hi hagi un acord tancat".
    • "Hem avançat i estem més a prop (d'un acord). Les negociacions es reprendran dilluns, li he demanat a Alícia Romero", ha conclòs el líder del PSC


 

Categoria: Política