Política
Un congrés d'ERC
Foto: Un congrés d'ERC | ERC
Congrés d'Esquerra

ERC debat amb les bases la via del referèndum pactat amb els pressupostos tremolant

Temps de lectura: 1 minut
Un congrés d'ERC
Foto: Un congrés d'ERC | ERC

Esquerra Republicana celebra aquest dissabte a Lleida un congrés on les bases debatran i votaran el full de ruta del partit pels pròxims quatre anys. En concret, es posarà l'accent en la proposta per un referèndum pactat amb l'Estat.

Al detall: Els republicans hauran d'avalar fer un "pacte de claredat" per celebrar un referèndum d'independència pactat amb l'Estat que tingui una participació mínima del 50% i un llindar mínim del 55% a favor del 'sí' a la independència.

Context: Aquest conclave republicà es veu envoltat d'un moment difícil per la política catalana, i per ERC: els pressupostos estan tremolant. Després que el president, Pere Aragonès, s'hagi empassat el gripau de la B-40 del PSC, la negociació dels comptes han entrat a un cul-de-sac.

Què passarà? Des de les 9 de matí, a la Fira de Lleida, començarà el congrés republicà.

  • La direcció d'ERC ha dividit les intervencions en quatre, repartides des de les 10 fins les 18h.
    • La primera serà a les 9:45 de la portaveu Marta Vilalta i després donarà pas al president Aragonès.
    • A les 12 hores, la secretària general d'ERC, Marta Rovira.
    • A les 15:30 hores, el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall.
    • A les 17h hores, el president d'ERC, Oriol Junqueras. Per després donar pas a la votació, que aprovarà una ponència estatutària i el rumb del partit en el proper cicle.

D'altra banda: El congrés també té la mirada posada en les pròximes eleccions, les municipals. Comptaran amb l'assistència de molts representants del republicanisme arreu del territori. 

Categoria: Política
Etiqueta: ERC