Política
Jordi Turull i Xavier Trias
Foto: Jordi Turull i Xavier Trias | ACN
pressupostos

Junts demana a ERC que s'aclareixi: "Al despatx volen la B-40 però des de fora no"

Temps de lectura: 1 minut
Jordi Turull i Xavier Trias
Foto: Jordi Turull i Xavier Trias | ACN

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat a ERC que "aclareixi cap on vol portar el país" en al·lusions a la B-40 acceptada pels republicans.

Per què és important? ERC i PSC negocien els comptes de la Generalitat i els republicans han cedit a les exigències socialistes de tirar endavant el projecte, que ha de millorar la mobilitat al Vallès, però que genera polèmica en afectar paratges naturals de les comarques.

Què han dit? En un acte a Sant Cugat aquest diumenge per presentar el cap de llista de la ciutat, Turull ha constatat que no s'entén si ERC defensa o no la B-40.

  • "Si estan a un despatx la vol, i si està fora del despatx no la vol. És un embolic", ha manifestat.

A més: Al míting també hi ha participat el candidat a Barcelona, Xavier Trias, que ha subratllat que li fa "il·lusió" ajudar a "consolidar" Junts com "un partit fort".

  • Trias també ha lamentat que la capital catalana hagi "perdut lideratge".

En profunditat: El model de mobilitat al Vallès ha estat històricament un motiu de discussió, sobretot per la necessitat d'adaptar les vies ja existents i el mapa d'infraestructures previstes a la densitat de població.

  • La carretera que més polèmica ha generat de manera indiscutible és la que havia d'enllaçar Terrassa, Sabadell i Granollers amb altres grans capitals catalanes com Mataró o Martorell, la coneguda com a Quart Cinturó o B-40.