Política
El ministre de Presidència
Foto: El ministre de Presidència | Europa Press
Tribunals

El govern espanyol treu pit de l'acusació de la Fiscalia: "L’1-O encara és delicte"

Temps de lectura: 2 minuts
El ministre de Presidència
Foto: El ministre de Presidència | Europa Press

El govern espanyol treu pit de l'últim escrit d'acusació del ministeri fiscal contra l'1-O. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat que la petició de la fiscalia a Josep Maria Jové i Lluís Salvadó "és una prova més del que sempre s'ha dit des del govern espanyol".

Context: La Fiscalia ha demanat set anys de presó per Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per delictes de prevaricació, desobediència, malversació i revelació de secrets per l'organització de l'1-O. 

  • A més, aplicant-li la malversació agreujada i una multa de 30.000 euros pels exresponsables d'Economia de la Generalitat de Catalunya.

Què ha dit? En una atenció als mitjans aquest divendres, el ministre ha celebrat l'últim escrit de la Fiscalia contra Jové i Salvadó.

  • "Que els fets que van ocórrer el 2017 a Catalunya eren delicte el 2017 i continuen sent delicte el 2023"
  • "Potser la pregunta avui seria per a aquells que van dir que amb la reforma del Codi Penal es despenalitzaven aquests fets", ha remarcat Bolaños, després que el ministeri públic hagi demanat set anys de presó a Jové i sis anys i tres mesos a Salvadó per malversació agreujada, prevaricació i desobediència.

A més: També s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tot i que no tan directament.

  • Des d'Eslovènia, en resposta a preguntes dels periodistes, ha remarcat el seu "absolut respecte a les decisions judicials", i a continuació ha tret a passejar el seu discurs de "diàleg" i "convivència" amb el Govern.
  • "No hi ha ningú que dubti que la situació a Catalunya el 2023 no té res a veure amb la del 2017", ha afegit.

 

Categoria: Política