Política
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas
Foto: L'expresident de la Generalitat, Artur Mas | ACN
Jordi Pujol

Artur Mas sobre Jordi Pujol: "Es va equivocar confessant"

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas
Foto: L'expresident de la Generalitat, Artur Mas | ACN

Artur Mas creu que el també expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, es va equivocar confessant que tenia una herència del seu pare no regularitzada amb Hisenda. 

Què en sabem? Així s'expressa Mas en una entrevista a El Periódico publicada aquest dilluns on considera que va assumir un "cost polític que ha transcendit més enllà de la seva persona". 

Per què és important? És la primera vegada que Mas s'expressa amb aquesta rotunditat sobre la confessió de qui va ser el seu mentor polític.

Què diu? En l'entrevista, el 129è president assegura que...

  • "Pujol es va posar al capdavant d'un problema que hi havia a nivell familiar i que la família va regularitzar amb Hisenda".
  • "Quan arribi el moment del judici, difícilment es podrà demostrar que el tingués un paper actiu en aquest tema i que tingués un enriquiment personal, a diferència del rei emèrit, que movia en nom seu i en el de la família desenes de milions.
  • "M'agradaria que recuperés la "plena normalitat pel que fa al seu prestigi i credibilitat".
  • "Les persones de la família que tenien un problema amb Hisenda, si no estic mal informat, ho van regularitzar tot. No hi ha deutes pendents. Una altra cosa és que es pot fer un judici sobre l’ètica. Sé que Pujol està en una fase d’expiació personal d’acord amb la seva filosofia i manera de ser".

A més: Sobre les acusacions relacionades amb el finançament irregular de Convergència contra el fill gran de Pujol, Mas assenyala...

  • "Mai vaig tenir constància d’això en absolut. Em consta que va guanyar diners en negocis estrictament privats, però no que fos en cap moment a càrrec del partit"

Per acabar: Preguntat per les mesures que calen per avançar en la lluita contra la corrupció, Artur Mas considera que no "fa falta gaire": 

  • "El finançament dels partits està sotmès a controls molt forts.
  • "Hi ha un perill, que és que al final s’aconseguirà que els partits només depenguin del pressupost públic i això és un error, perquè cap altra entitat, ni els sindicats, ni les empreses, ni les organitzacions religioses ni els mitjans de comunicació viuen només del pressupost, però hi tendim perquè l’aportació dels militants és cada vegada més petita. Avui és impossible que les empreses puguin finançar els partits o les fundacions"
Categoria: Política