Política
La consellera Meritxell Serret
Foto: La consellera Meritxell Serret | Alberto Paredes / Europa Press
Independentisme

Meritxell Serret serà jutjada el 29 de març per l'1-O

Temps de lectura: 2 minuts
La consellera Meritxell Serret
Foto: La consellera Meritxell Serret | Alberto Paredes / Europa Press

L'exconsellera d'Agricultura i actual consellera d'Exteriors, Meritxell Serret, serà jutjada el 29 de març per un delicte de desobediència per l'organització de l'1-O. 

Què en sabem? L'actual consellera de Govern serà jutjada el pròxim 29 de març pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya com a membre del Govern de l'expresident Carles Puigdemont per organitzar el referèndum de l'1-O. 

  • Serret s'enfronta a un any d'inhabilitació per un delicte de desobediència i 12.000 euros de multa. 

Què diu? L'exconsellera ha fet un tuit on diu que "la repressió no m'atura i segueixo fent política i defensat el projecte republicà i independentista". 

  • "Som aquí per ser útils a la ciutadania i per construir una Catalunya més lliure", ha escrit Serret. 
  • El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha mostrat el seu suport a la consellera: "Sempre al teu costat, consellera. Malgrat la repressió, continuarem lluitant plegats per guanyar la llibertat del país". 

D'on venim: La Fiscalia demana set anys de presó per Josep Maria Jové i Lluís Salvadó per delictes de prevaricació, desobediència, malversació i revelació de secrets per l'organització de l'1-O. 

  • El TSJC va obrir judici contra la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; el president d'ERC al Parlament i exsecretari general de Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové; i l'actual president del Port de Barcelona i exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, pels preparatius de l'1-O.
  • El TSJC va processar Jové i Salvadó per desobediència, prevaricació, malversació de fons públics i revelació de secrets.
  • La consellera Garriga està processada per un presumpte delicte de desobediència greu.

 

Seguirà ampliació... 

Categoria: Política