Política
Laura Borràs i Artur Mas al Parlament l'any 2019
Foto: Laura Borràs i Artur Mas al Parlament l'any 2019 | Europa Press
Parlament de Catalunya

Mas carrega contra Borràs: "Les institucions estan per sobre les persones"

Temps de lectura: 2 minuts
Laura Borràs i Artur Mas al Parlament l'any 2019
Foto: Laura Borràs i Artur Mas al Parlament l'any 2019 | Europa Press

L'expresident de la Generalitat Artur Mas s'ha pronunciat sobre el fet que Laura Borràs s'hagi mantingut com a presidenta suspesa del Parlament des del juliol. 

Per què és important? Laura Borràs va ser suspesa com a presidenta del Parlament de Catalunya pel seu judici del cas de l'Institut de les Lletres Catalanes (ILC)

  • La presidenta de Junts està acusada de delictes continuats de prevaricació i falsedat documental per suposadament fraccionar comptes per un total de 300.000 euros.

Què diu? En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'expresident convergent ha dit que "deixar vacant la presidència del Parlament no és una bona decisió". 

  • "Les institucions més enllà de la situació d'una persona a títol individual estan per sobre les persones", ha argumentat.
  • Mas ha recordat que ell, el 2016, va decidir fer un "pas al costat" quan va veure que "no tenia sortida".
  • "No dic que sempre s'hagi de fer d'aquesta manera, però les institucions estan per sobre les persones", ha insistit.

En detall: Tot i això, l'expresident ha assegurat que Borràs no hauria anat a judici si "no fos qui és": "No ha passat amb ningú per un cas així". 

  • Segons Mas, pels fets que s'ha jutjat Borràs no s'ha jutjat ningú "amb aquesta severitat" i ha assegurat que es tracta d'una "pràctica bastant habitual en el conjunt de les administracions públiques".
  • En aquest sentit, ha considerat que hi podria haver una "potencial falta administrativa" que s'ha de veure si s'ha produït.

D'on venim: La Mesa del Parlament va acordar suspendre Laura Borràs el passat 28 de juliol com a presidenta després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l'enviés a judici per la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes.

  • Com que Borràs no ha renunciat al càrrec s'ha mantingut com a presidenta suspesa i no hi ha hagut relleu a la presidència del Parlament.