Política
El president d'ERC
Foto: El president d'ERC | Europa Press
Medi ambient

Junqueras reclama a Junts i PSC convenir amb el Govern per pal·liar la sequera

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'ERC
Foto: El president d'ERC | Europa Press

El president d'Esquerra Republicana (ERC), Oriol Junqueras, ha reclamat a Junts i PSC "posar-se al costat" del Govern per pal·liar la sequera, arran de l'abstenció de totes dues formacions al decret de la sequera. 

Per què és important? ERC i Junts tornen a topar per les seves desavinences, aquest cop per com fer front a la dura sequera que travessa el país.

En profunditat: Junqueras ha carregat contra Junts i el PSC per la seva abstenció en la convalidació del decret de la sequera.

  • "Quan hi ha una sequera, el que haurien de fer els que sempre critiquen és posar-se al costat del Govern, del president Aragonès i de la gent en lloc de posar impediments de tota mena", ha sentenciat Junqueras.
  • El líder dels republicans ha fet una "crida a la responsabilitat" als dos partits, i els ha instat a "avantposar el país" per sobre dels "interessos privats i de partit".

Context: El Parlament va aprovar per la mínima el decret de sequera del Govern amb l'abstenció del PSC, Junts, CUP i Comuns, i amb els únics vots favorables d'ERC. 

  • La gran majoria de grups parlamentaris van carregar contra el Govern per usar el decret per aprovar "sense consens ni diàleg" les mesures per pal·liar la falta d'aigua.
  • A més, el decret llei es convertirà en projecte de llei. Això obligarà Aragonès a suar la camisa per fer-se amb els suports necessaris per aprovar-lo.

D'altra banda: Així mateix, Junqueras també ha acusat els socialistes "d'utilitzar" la moció de censura de Vox per "tapar" la comissió d'investigació del Parlament Europeu sobre el cas Pegasus.

 

Categoria: Política