Política
Jordi Puigneró, exvicepresident i exconseller de la Generalitat
Foto: Jordi Puigneró, exvicepresident i exconseller de la Generalitat | ACN
Generalitat

Puigneró: "Junts no tornarà a fer Aragonès president, potser va ser un error"

Temps de lectura: 2 minuts
Jordi Puigneró, exvicepresident i exconseller de la Generalitat
Foto: Jordi Puigneró, exvicepresident i exconseller de la Generalitat | ACN

L'exvicepresident del Govern Jordi Puigneró, fulminat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, arran de la greu crisi de confiança de l'any passat, ha avisat que Junts no el tornarà a votar com a president.

A fons: Puigneró ha destacat en una entrevista a 'El Nacional' que el partit no tornarà a facilitar una investidura d'Aragonès perquè, segons creu, "ha perdut el crèdit per incomplidor". Per aquest motiu, ha dit que "potser va ser un error" fer-ho.

Què diu?

  • "Per què Junts hauria de tornar-li a fer confiança a algú que no compleix els seus acords?", ha demanat Puigneró, tot dient que si ara sabessin que "no compliria" els pactes, "és molt probable que aquella investidura no s'hagués produït".
  • "Quan algú t'enganya és culpa del que t'ha enganyat, però quan algú t'enganya una segona vegada llavors és culpa teva", ha dit, tot avisant que no estan disposats que els torni a "aixecar la camisa".
  • En relació amb l'acord de claredat, ha criticat que ara mateix té "menys consens" al Parlament que una declaració unilateral d'independència.

Sobre Laura Borràs: Quant a la presidenta de Junts i presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, Puigneró ha recordat que ara qui ha de prendre una decisió és la vicepresidenta amb funcions de presidenta, Alba Vergés, després que la JEC li donés deu dies per decidir. I ha valorat que el judici "no va ser just" i veu "sorprenent" que ERC i el govern espanyol "coincideixin en l'estratègia d'anar escapçant líders de Junts".

A més:

  • Puigneró també s'ha referit a les municipals i ha remarcat que cal que Junts guanyi a ERC als comicis perquè això voldrà dir que la ciutadania "avala" el seu full de ruta.
  • L'única manera que ERC canviï la seva estratègia actual de no avançar cap a la independència en els propers anys és que no li vagin bé aquestes eleccions", ha assegurat.
  • "La nostra prioritat és governar amb partits que vulguin avançar cap a la independència; si això no és possible, tampoc serem els ximplets de la pel·lícula", ha subratllat.

Context: Puigneró es presentarà com a número 5 a la llista de Junts a Sant Cugat a les eleccions del 28 de maig.