Política
Alícia Romero, portaveu del PSC
Foto: Alícia Romero, portaveu del PSC | ACN
Cas Borràs

El PSC eleva la pressió a la Mesa perquè aparti Borràs del Parlament

Temps de lectura: 2 minuts
Alícia Romero, portaveu del PSC
Foto: Alícia Romero, portaveu del PSC | ACN

El Partit dels Socialistes Catalans ha elevat la pressió a la Mesa del Parlament, que està reunida per decidir si aparta de la presidència de la cambra Laura Borràs o presenta al·legacions davant la Junta Electoral Central.

Què han dit? La portaveu socialista al Parlament, Alícia Romero, ha reclamat a la Mesa de la cambra catalana que "tingui l'actitud que pertoca" tot després d'assegurar que els culpables que actualment no hi hagi presidència és d'ERC, Junts i la CUP.

  • "El reglament s'ha de complir", ha argumentat Romero per exigir a la Mesa que aparti avui Borràs i que respongui així a la Junta Electoral Central.
  • "La culpa d'aquesta situació la tenen els partits que van investir Laura Borràs com a presidenta del Parlament", ha afirmat assenyalant que la presidenta de Junts ja estava immersa en un procés judicial quan va ser votada al capdavant de la cambra catalana.

Situació actual: La patata calenta del cas Borràs la té la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés, que la Junta Electoral Central li ha reclamat que es posicioni sobre la presidenta de Junts. De fet, li ha donat deu dies perquè respongui al fet que vol fer amb Borràs.

En profunditat: La Mesa haurà de decidir en la reunió d'aquest dimarts si presenta o no al·legacions davant el requeriment de la Junta Electoral Central. La posició d'ERC serà clau, ja que té dos representants (Alba Vergés i Ruben Wagensberg), davant del PSC, que vol fora Borràs, i que té també dos representants (Assumpta Escarp i Ferran Pedret). Junts només té l'Aurora Madaula i la CUP en Carles Riera.

  • El debat se centrarà en si el Parlament presenta al·legacions i diu que no pot procedir a retirar-li l'acta sense sentència ferma, com previsiblement farà. O que prengui l'escó a Borràs i s'alineï amb la JEC, que diu que la Llei Electoral fixa com a causa d'inelegibilitat l'existència d'una sentència contra l'Administració Pública.