Política
L'exconsellera Clara Ponsatí
Foto: L'exconsellera Clara Ponsatí | ACN
Exili

Ponsatí s'arrisca a una nova detenció si no declara aquest dilluns davant el Suprem

Temps de lectura: 1 minut
L'exconsellera Clara Ponsatí
Foto: L'exconsellera Clara Ponsatí | ACN

L'exconsellera i eurodiputada de Junts, Clara Ponsatí, està citada aquest dilluns a les 11h en el Tribunal Suprem perquè el magistrat Pablo Llarena li prengui declaració com a processada pel referèndum de l'1-O.

Per què és important? Ponsatí ha tornat de l'exili després d'anys fora de Catalunya i ara s'haurà d'enfrontar als tribunals espanyols.

En profunditat: Si l'eurodiputada, com ja va avançar, no va a declarar davant del tribunal, es podria produir una nova detenció per portar-la obligada al Suprem.

  • El magistrat de la Sala penal del Tribunal Suprem (TS) va citar a Ponsatí després que aquest 28 de març es presentés a Barcelona desoint la seva obligació de comparèixer davant la seu judicial, precisament, perquè pogués celebrar-se aquesta declaració indagatòria i continuar així amb el procediment penal, paralitzat fins llavors per trobar-se a Brussel·les.

Situació actual: En declaracions a la premsa, el seu advocat defensor, Gonzalo Boye, va avisar que el seu client no tenia "cap intenció" de complir amb l'alt tribunal perquè no reconeix la seva autoritat. La setmana passada, la mateixa Ponsatí va replicar que tenia "altres coses a fer" en preguntar-se-li si preveia acudir a la citació.

A partir d'ara: De tornar a plantar al Suprem, Llarena ja va advertir en el seu acte del 28 de març que "comportarà la modificació de la seva situació personal i la seva conducció davant aquest tribunal per la força pública".