Política
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | Europa Press
Generalitat

Aragonès envia una dura carta al govern espanyol per l'"inacceptable" caos a Renfe

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat
Foto: El president de la Generalitat | Europa Press

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha enviat una carta a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, per denunciar "l'inacceptable" situació que de caos que travessa el servei de Rodalies de Catalunya, segons avança La Vanguardia.

Per què és important? Aragonès ha carregat contra el govern espanyol per la pèssima gestió que fa l'executiu de Renfe a Catalunya.

En profunditat: El president de la Generalitat ha criticat amb duresa el caos que està patint la xarxa ferroviària a Catalunya, en concret després de la greu avaria que viu l'R2 sud, que podria deixar sota mínims el servei fins a quatre mesos.

  • "La reacció del govern de l'Estat i la situació global que pateix el servei de Rodalies de Catalunya és del tot inacceptable", carrega Aragonès. En aquest sentit, el president republicà denúncia que les "excuses" que s'han donat són "poc convincents" i que no resolen el "problema estructural".
  • En la missiva, també critica que "ningú assumeixi la responsabilitat", ja que es tracta d'un problema de naturalesa política que "va més enllà de les explicacions tècniques".

Al detall: Dins de la correspondència, Aragonès anuncia que visitarà el pròxim dilluns l'estació afectada per l'avaria de Gavà, ciutat on la ministra de Transports ha sigut alcaldessa des del 2014 al 2021. Ho farà per conèixer de prop la incidència i "les previsions de restitució del servei amb plenitud".

Resposta: El portaveu de Renfe, Antonio Carmona, ha assegurat aquest dissabte que la companyia és conscient de l’afectació per a la mobilitat de l’avaria a Gavà que es va produir dilluns passat, però alhora ha remarcat l’esforç “incommensurable” que s’està fent per minimitzar-la.

  • En declaracions a Rac 1, Carmona ha assegurat que estaran “encantats d’explicar-se” en la visita que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat a l’estació de Gavà dilluns. 

L'apunt polític: La mala gestió i les incidències de Renfe són usades per Esquerra per desgastar el Partit Socialista, a Catalunya i a la Moncloa.

  • De fet, el líder socialista català, Salvador Illa, es veu empès a un debat en el qual no és sent còmode, ja que és coneixedor del mal estat de la xarxa ferroviària.