Política
La secretària general d'ERC
Foto: La secretària general d'ERC | Europa Press
Independentisme

Les investigacions sobre Tsnuami Democràtic allunyen el retorn de Marta Rovira

Temps de lectura: 1 minut
La secretària general d'ERC
Foto: La secretària general d'ERC | Europa Press

Les investigacions de la Guàrdia Civil han situat la secretaria general d'ERC, Marta Rovira, com la màxima responsable de Tsunami Democràtic. Aquestes diligències han fet que la republicana refredi el seu retorn a Catalunya.

Per què és important? Rovira ha dit obertament que encara trigarà a tornar a Catalunya per culpa de les investigacions que la situen al capdavant de Tsunami Democràtic.

Què ha dit? Des de Ginebra s'ha referit a la causa judicial oberta pels disturbis durant les manifestacions postsentència als líders independentistes.

  • "Encara trigaré una mica més a tornar. Em sembla que la meva estada a Ginebra s'allarga", ha argumentat.
  • "No em precipitaré. Abans vull saber de què se m'acusa", ha dit en una intervenció telemàtica en un acte d'ERC a Vic, sobre la causa que investiga la policia espanyola.

En profunditat: La Guàrdia Civil va situar a Rovira en la cúpula de Tsunami Democràtic en un informe incorporat a la causa que instrueix l'Audiència Nacional per disturbis en les mobilitzacions de la plataforma independentista després de la sentència de l'1-O.

  • Rovira ha lamentat que la causa ha estat tres anys sota secret i que no coneix el contingut d'aquests informes ni de la recerca ni de les seves "diligències abusives".
  • També ha lamentat que les protestes independentistes contra la sentència del 1-O s'investiguin com a presumpte terrorisme i ha defensat el dret a la manifestació: "Què havia de fer el moviment independentista?".
Categoria: Política
Etiquetes: ERC Independentisme