Política
L'eurodiputat de Junts exiliat
Foto: L'eurodiputat de Junts exiliat | ACN
Exili

Toni Comín, sobre el dictamen de l'ONU: "És un cop fort, una victòria política"

Temps de lectura: 2 minuts
L'eurodiputat de Junts exiliat
Foto: L'eurodiputat de Junts exiliat | ACN

L'exconseller i eurodiputat de Junts, Toni Comin, ha assegurat que el darrer dictamen de l'Organització de Nacions Unides que condemna Espanya per vulnerar els drets polítics de l'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, és "un cop fort davant la comunitat internacional". 

Per què és important? Comín, que és a Brussel·les amb Puigdemont, ha valorat molt positivament el dictamen de les Nacions Unides.

Context: El Comitè de Drets Humans de l'ONU ha condemnat Espanya per violar l'article 25 del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics: el dret a presentar-se i ser elegit en unes eleccions i exercir com a càrrec electe. 

  • Les Nacions Unides han donat un termini de 180 dies perquè Espanya prengui les mesures necessàries i en faci difusió de la condemna.

Què ha dit? En una entrevista pel Fax de 8tv, Comín ha afirmat que la condemna del Comitè dels Drets Humans a Espanya pel cas de la investidura de Puigdemont "és un cop fort".

  • "Que el Comitè de Drets Humans condemni un estat és un cop fort davant de la comunitat internacional, i més davant dels altres socis de la UE, és una victòria política", ha reblat.
  • També ha argumentat que es veu degradada la reputació de l'Estat espanyol, i l'ha posat al mateix nivell d'Hongria i Polònia. "Més que una victòria moral, és una victòria política", ha sentenciat.