Política
El secretari organització, Noel López (i) a la reunió de la comunió del PSOE
Foto: El secretari organització, Noel López (i) a la reunió de la comunió del PSOE | Francisco J. Olmo / Europa Press
Escàndol

Dimiteix el número 3 del PSOE andalús pel segrest d'una regidora

Temps de lectura: 2 minuts
El secretari organització, Noel López (i) a la reunió de la comunió del PSOE
Foto: El secretari organització, Noel López (i) a la reunió de la comunió del PSOE | Francisco J. Olmo / Europa Press

Novetats sobre l'escàndol pel segrest de Vanessa Romero, regidora socialista de Macarena, Granada. El secretari d'Organització del PSOE andalús, Noel López, ha presentat la seva dimissió temporal després de veure's esquitxat en l'afer.

Per què és important? Els almenys tres presumptes implicats haurien dut a terme el segrest per evitar que la víctima descobrís o revelés una presumpta trama de corrupció.

En detall: Noel, exalcalde del municipi, ha traslladat la seva renúncia aquest dimarts 30 de maig a Juan Espadas, secretari general dels socialistes andalusos. Una decisió que titlla de "personal" per apartar-se del seu càrrec dins de la formació per defensar-se del cas judicial. 

  • López devia ser l'encarregat d'establir l'estratègia i la coordinació de la campanya per les eleccions generals del 23 de juliol, recentment convocades. Així, eviten que el cas esquitxi el partit encara més en un context clau per al futur polític del país.

D'on venim? Els fets es van produir el matí del 21 de febrer, quan l'autor material del segrest va amenaçar la regidora Vanessa Romero amb una arma de foc simulada, la va lligar de mans i peus, li va tapar el cap i la va ficar al maleter. Després, ella va aconseguir sortir-ne per demanar ajuda i denunciar els fets a la Guàrdia Civil. 

  • Els investigadors assenyalen Noel López, l'alcaldessa de Macarena, Berta Linares, i el regidor d'Urbanisme, Antonio García. Els dos primers han rebutjat públicament i rotunda la seva implicació en els fets.

Tanmateix: López manté el seu escó al Parlament d'Andalusia i seguirà aforat, de forma que serà el Tribunal Superior de Justícia d'Andalusia qui resolgui sobre el seu futur.

Categoria: Política