Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà | Govern
Generalitat

El Govern pagarà 90 euros als afectats pel caos de les oposicions

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Laura Vilagrà | Govern

El Govern pagarà 90 euros per "danys morals" a cadascun dels afectats pel fiasco de les oposicions del 29 d'abril subcontractades a l'empresa Cegos. 

Per què és important? El caos de les oposicions va generar una forta polèmica. Els opositors van denunciar retards generalitzats, manca d'exàmens, classes atapeïdes, violacions d'anonimat i diverses incidències que van provocar la cancel·lació d'algun dels processos.

Què en sabem? El Govern ha informat que Presidència inicia d'ofici un expedient per declarar la "responsabilitat patrimonial" de l'administració de la Generalitat i poder indemnitzar els aspirants a les proves d'oposició d'estabilització.

  • Segons el Govern, es pagaran un màxim d'1,2 milions d'euros, tenint en compte que hi havia 13.534 persones cridades a participar en els exàmens.
  • Es pagaran 90 euros a tots els aspirants. Es tracta d'una quantitat única per a totes les persones convocades que podrà ser superior per a aquells que acreditin danys patrimonials.

Previsions: Els pagaments es començaran a fer després de l'estiu, un cop es resolgui l'expedient.

  • L’inici de l’expedient de responsabilitat patrimonial es comunicarà a les persones afectades i es publicarà demà al DOGC.
  • S’obrirà llavors un període de 10 dies hàbils per presentar-hi al·legacions.
  • Un cop analitzades les al·legacions, caldrà l’informe de la Comissió Jurídica Assessora per resoldre definitivament l’expedient.

D'on venim? La Generalitat va deixar sense efecte les proves del concurs oposició d’estabilització i va acordar tornar-les a fer després de constatar "irregularitats greus durant la realització dels exercicis" conseqüència de la manca de compliment de l'empresa subcontractada per supervisar-les, Cegos. 

  • L'administració va rebre 4.136 formularis amb més de 13.000 incidències reportades.
  • La Generalitat i Cegos es van acusar mútuament sobre ui era responsable del caos de les oposicions.

Què diuen? L'empresa subcontractada per fer els processos de selecció de les oposicions ha emès un comunicat assegurant que hi va haver un "compliment defectuós" per part de la Generalitat en alguns aspectes.

  • Per la seva banda, la Generalitat va anunciar que reclamarà a l'empresa "com a mínim" 1 milió d'euros perquè entén que ha incomplert el contracte.
Categoria: Política
Etiqueta: Generalitat