Política
El regidor de Junts Xavier Trias
Foto: El regidor de Junts Xavier Trias | ACN
Corrupció

Trias: "Jorge Fernández Díaz és un pocavergonya que hauria de ser a la presó"

Temps de lectura: 3 minuts
El regidor de Junts Xavier Trias
Foto: El regidor de Junts Xavier Trias | ACN

El regidor de Junts Xavier Trias creu que l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz hauria de ser a presó. Trias s'ha expressat amb aquesta contundència després de la publicació aquest dilluns d'un article de l'exdirigent del PP al diari La Razón on celebra que el PSC de Jaume Collboni hagi impedit en l'últim moment una alcaldia independentista a Barcelona de Junts i ERC.

Què en sabem? En una entrevista a El Món de Rac1, l'edil juntaire ha qualificat Fernéndez Díaz de "pocavergonya". 

  • "No està a presó perquè en aquest país hi ha un contuberni que evita aquestes coses. Creia que la meva actitud aconseguiria que tot fos més tranquil. No aconseguiran que em torni extremista, però em donen ganes de fer-ho". 

Context: Trias ha responsabilitzat l'exministre de Mariano Rajoy de les informacions publicades sobre un suposat compte de Trias a Suïssa amb 13 milions d'euros, que després es va demostrar fals. 

  • Unes gravacions del diari Público van acreditar la implicació directa de l'exministre que hauria maniobrat amb l'oficina Antifrau de Catalunya i altres actors de les anomenades clavegueres de l'Estat, com ara alts càrrecs de la policia.

Què diu Fernández Díaz? Que la fiscalia anticorrupció demani 15 anys de presó per a l'exministre per espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas no ha estat un impediment per a publicar un article d'opinió on l'exdiputat ha fet una anàlisi de la investidura de l'alcalde de Barcelona.

  • Ha celebrat que el PP hagi facilitat l'alcaldia al candidat socialista per evitar que l'independentisme governi la capital catalana davant un eventual govern de PP i Vox després de les Eleccions Generals.
  • L'exministre relata com "un Trias rabiós i colèric enviant a fer punyetes a socialistes, comuns i populars per no haver-li permès tornar a l'alcaldia".

Què diu Trias? S'ha definit com un "nacionalista tranquil" i ha demanat a socialistes i populars que aclareixin com Catalunya ha d'encaixar dins de l'Estat. 

  • "El que no pot ser és que l'encaix sigui a través de la humiliació i d'una situació inadmissible".
  • Ha explicat que el van votar simpatitzants del PP i creu que el problema és que des d'aquest partit actuen "amb intenció d'extermini".
  • "En el cas del PP i Fernández Díaz ho fan per Déu, la pàtria i el Rei".
  • "En el cas dels socialistes, es fa per raons diferents, però també equivocades". Creu que en el socialisme hi ha "cert guerrisme i un conjunt de gent ancorada en la situació del cop d'Estat del 23F".

Visió global: La Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó i 33 mesos d'inhabilitació a Fernández Díaz pel cas Kitchen, una trama que pretenia espiar, al marge de la justícia, l'extresorer del PP Luis Bárcenas, amb l'ovjectiu de robar-li documentació comprometedora sobre els dirigents del PP.

Categoria: Política
Etiquetes: Xavier Trias PP Junts