Política
El regidor del PP a Barcelona Daniel Sirera
Foto: El regidor del PP a Barcelona Daniel Sirera | Europa Press
Diputació de Barcelona

El PP no descarta pactar amb Junts a la Diputació tot i fer la traveta a Trias

Temps de lectura: 2 minuts
El regidor del PP a Barcelona Daniel Sirera
Foto: El regidor del PP a Barcelona Daniel Sirera | Europa Press

Els populars catalans no descarten investir un president de la Diputació "separatista" i asseguren que estan en processos de negociacions i converses. 

Per què és important? Després de les eleccions municipals del 28-M, els resultats van deixar un escenari molt incert a la Diputació de Barcelona. L'ens supramunicipal és una institució important dins del territori, ja que compta amb un pressupost de més de 1.300 milions d'euros. 

Què diu? El regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona Daniel Sirera no descarta que la seva formació política pugui donar suport a Junts perquè presideixi la Diputació de Barcelona. 

  • En una entrevista a El Pentàgon de 8tv, Sirera ha estat preguntat si els populars farien president de la Diputació de Barcelona a un independentista, referint-se a Junts. El popular ha contestat: "Espero que no, però no ho sé". 
  • Sirera no ha tancat la porta a investir a un possible candidat de Junts i independentista al capdavant de la institució. Junts ha descartat reeditar el pacte amb el PSC d'aquests últims quatre anys després que els socialistes arrabassessin l'alcaldia de la capital catalana a Xavier Trias. 
  • El líder del PP barceloní ha assegurat que es troben en converses i negociacions per veure a qui donen suport a la Diputació: "Quan tu jugues una partida d'escacs, no saps com acabarà. Però has de començar a jugar. Nosaltres estem movent els peons, estem començant la partida. No sabem com acabarà". 

En xifres: Després dels comicis locals del 28-M, el PSC ha tornat a ser la formació amb més força dins de l'arc de la Diputació de Barcelona. 

  • Els socialistes han aconseguit 17 diputats. La segona força és Junts amb 12 diputats, seguida de ben a prop per ERC amb 11 representants. 
  • Els comuns han obtingut 5 diputats, el PP 4, l'extrema dreta de Vox un i Tot x Terrassa, el partit de Jordi Ballart, també n'ha aconseguit un. 

En detall: El ple de la Diputació compta amb 51 diputats, per tant, la majoria absoluta es troba als 26. Les sumes i les negociacions entre partits estan en marxa, ja que el pressupost d'aquesta institució és el tercer més alt del territori i pot ser beneficiós per les formacions que aconsegueixin governar.