Política
El tuit i la imatge que ha compartit l'Ajuntament de Ripoll
Foto: El tuit i la imatge que ha compartit l'Ajuntament de Ripoll | @Aj_Ripoll | Twitter
Polèmica

Polèmic tuit de l'Ajuntament de Ripoll sobre un migrant que dormia al carrer

Actualitzat: Dimarts, 18 de juliol de 2023. 13:48
Temps de lectura: 2 minuts
El tuit i la imatge que ha compartit l'Ajuntament de Ripoll
Foto: El tuit i la imatge que ha compartit l'Ajuntament de Ripoll | @Aj_Ripoll | Twitter

Les xarxes socials s'encenen amb una publicació que ha fet el compte oficial de l'Ajuntament de Ripoll, on s'anuncia que la policia local del municipi ha identificat un migrant que dormia al carrer. 

Context: Des de les passades eleccions municipals, Ripoll està governada per Aliança Catalana, un partit ultra i identitari. 

Què en sabem? Els comptes oficials de Twitter i Instagram del consistori de la capital del Ripollès han fet una publicació que ha encès les xarxes socials. 

  • L'Ajuntament de Ripoll informa que aquest dimarts al matí, la Policia Local ha localitzat una persona que es trobava dormint a la zona de la Devesa del Pla. 
  • El missatge continua i explica: "L'home, d'origen marroquí, ha manifestat que es troba en situació irregular. Els agents han contactat amb el Cos Nacional de Policia, que, un cop fetes les comprovacions, se l'ha emportat per tal d'obrir expedient d'expulsió". 

Situació actual: Les publicacions s'han emplenat de missatges a favor i en contra d'aquesta informació. Molts usuaris han considerat que la informació publicada pels comptes del consistori és racista i innecessària. 

  • En canvi, altres usuaris consideren que la feina feta pel cos de policia i de l'Ajuntament és encertada. 

En detall: Orriols va prometre durant la campanya electoral dels comicis municipals que exclouria del padró els immigrants irregulars que es trobessin a Ripoll. 

  • En el programa electoral d'Aliança Catalana, es comprometien a "auditar el padró municipal, no inscriure els immigrants en situació irregular i enviar les seves dades policials d'estrangeria perquè procedeixin a l'expulsió". 
  • Tot i això, els ajuntaments espanyols tenen l'obligació per llei d'inscriure al cens municipal qualsevol estranger, encara que no tingui documentació o document nacional d'identitat.