Política
El candidat del PP a Barcelona, Nacho Martín Blanco
Foto: El candidat del PP a Barcelona, Nacho Martín Blanco
Eleccions Generals

El PP català aposta per un govern de Feijóo amb el suport del PSOE

Temps de lectura: 2 minuts
El candidat del PP a Barcelona, Nacho Martín Blanco
Foto: El candidat del PP a Barcelona, Nacho Martín Blanco

El PP de Catalunya aposta per un govern espanyol presidit pel popular Alberto Núñez Feijóo amb el suport del PSOE. Després d'una campanya i una duríssima oposició del PP contra l'executiu d'esquerres de Pedro Sánchez, el candidat dels conservadors catalans, Nacho Martín Blanco, allarga la mà a l'actual president en funcions per buscar un acord entre els dos principals partits.

Per què és important? El PP ha fet campanya amb l'objectiu de "derogar el sanchisme", però els socialistes han resistit la remuntada blava, fins i tot ha millorat el seu resultat de 2019.

Què diuen? El candidat del PP a Barcelona, Nacho Martín Blanco, ha afirmat en una entrevista a TV3 que l'escenari "ideal" passaria per un Feijóo a la Moncloa amb el suport del PSOE, una situació que permetria tirar endavant "les grans propostes i projectes que necessita Espanya i Catalunya".

  • "El PSOE és el segon partit i hauria d'estar a l'altura de les circumstàncies. Un govern de Feijóo seria l'ideal, però per desgràcia a hores d'ara, d'acord amb les reaccions del PSOE, no sembla que sigui el més probable, però nosaltres som optimistes".
  • "En lloc d'arribar a un acord amb nosaltres com el partit estratègic que és, prefereix governar amb els partits independentistes que volen liquidar el marc de convivència. Això és un despropòsit, però per desgràcia Sánchez ha normalitzat aquest escenari".
  • "A mi no em preocupa que existeixin partits independentistes, però hi ha partits com Junts, ERC o Bildu que no busquen l'interès comú de tots els espanyols. El que critico és la preferència de Sánchez de voler governar amb Junts, ERC i Bildu, en lloc de mirar cap al centre., cap al PP, l'altre gran partit d'Espanya que representa una gran part dels espanyols.

A més: Preguntat per la periodista per quines poden ser les motivacions del PSOE, Martín ha subratllat que, tot i que Sánchez "ha estat una calamitat per la vida política espanyola", ha reconegut els bons resultats del PSOE, afegint que les urnes han demanat que "el més desitjable és un acord entre els dos partits".

D'on venim? Abans d'arrencar la campanya, el candidat del PP ja va obrir la porta a un escenari de pacte entre PP i PSOE, això sí, en cas que el PSOE guanyés els comicis. A finals de juny, el dirigent conservador va parlar d'investir Sánchez per evitar un govern amb els independentistes.