Política
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat
Foto: Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat | Nicolas Landemard / Le Pictorium A / DPA
Congrés dels Diputats

Puigdemont exigeix "fets comprovables abans de comprometre el vot"

Temps de lectura: 1 minut
Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat
Foto: Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat | Nicolas Landemard / Le Pictorium A / DPA

Falten només 24 hores perquè comenci el ple de constitució del Congrés dels Diputats i els diputats de Junts seran decisius. En aquesta línia, Puigdemont ha exigit "fets comprovables abans de comprometre cap vot".

Per què és important? Des de la nit electoral, dels resultats es va desprendre un gran titular: la investidura de Sánchez està en mans de Junts, és a dir, de Puigdemont. I l'actitud i votació dels set diputats de Junts en la sessió de constitució de les cambres serà clau per veure com van les negociacions entre les dues formacions.

En detall: Els diputats de Junts celebraran una reunió executiva només dues hores abans del ple, i tindran la clau per a les votacions.

Què ha dit? En una extensa piulada, Puigdemont ha remarcat que "els punts cardinals de la nostra posició no han variat, per més pressions i corredisses de darrera hora que hi hagi, i algun insult que se'ls descontrola".

  • També ha exposat que la constitució de demà no té a veure, per a ells, amb la investidura.
  • S'ha mostrat contundent dient que "no podem avançar nacionalment a base de promeses formulades per qui sempre les incompleix i, per això calen fets comprovables abans de comprometre cap vot".
  • Davant les crítiques de "xantatge" que han rebut per part del que anomenen "sistema polític i mediàtic espanyol" afirma que no es tracta d'això, sinó d'una "profunda desconfiança, basada en fets reals, que no desapareixerà per un acord i que un desacord no farà més profunda".

Categoria: Política