Política
Els jutges del Tribunal Constitucional
Foto: Els jutges del Tribunal Constitucional | Tribunal Constitucional
Tribunals

Una jutgessa del TC admet que és "inusual" la decisió sobre el recurs de Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
Els jutges del Tribunal Constitucional
Foto: Els jutges del Tribunal Constitucional | Tribunal Constitucional

La jutgessa del Tribunal Constitucional (TC) María Luisa Balaguer ha declarat en una entrevista al programa Hoy por Hoy de la Cadena Ser que és "inusual" la decisió de la Sala de Vacances del Constitucional de rebutjar el recurs de Puigdemont i Comín.

Per què és important? Les declaracions de la jutge posen de manifest, una vegada més, la peculiaritat dels moviments judicials duts a terme dimecres dia 9 d'agost, i apunten a interessos polítics.

Què ha dit? Durant l'entrevista, Balaguer ha exposat que normalment la Sala de Vacances no resol “pràcticament res”, i encara menys afers “d’aquesta transcendència”.

  • La jutgessa no ha fet mencions a la política ni als interessos que hi pugui haver darrere, però ha defensat que “el més raonable” hagués estat valorar el recurs en el ple, com s’ha fet tradicionalment des del 2017 amb tots els temes relacionats amb el procés català. 
  • Amb tot, ha afirmat que la decisió "pot generar estranyesa".

D'on venim? La Sala de Vacances del Constitucional va tombar dimecres 9 d'agost, per dos vots a favor -els dels magistrats conservadors César Tolosa i Concepció Espejal- i un en contra -de la magistrada progressista Laura Díez- el tràmit del recurs de Carles Puigdemont contra la seva detenció. Aquesta última decisió la va dictar el Tribunal Suprem pels delictes de malversació i desobediència.

Tot en l'aire: El periple judicial haurà d'anar-se esclarint, mentrestant, les lectures i interpretacions del vincle que aquests moviments tenen amb els interessos polítics continuen.

  • Pedro Sánchez necessita als independentistes per poder aconseguir la seva investidura, i una resolució contra Puigdemont no facilitaria les negociacions.