Política
El senador del PP Pedro Rollán, nou president del Senat.
Foto: El senador del PP Pedro Rollán, nou president del Senat. | EFE
Política

Pedro Rollán, elegit president del Senat amb la majoria absoluta del PP

Temps de lectura: 1 minut
El senador del PP Pedro Rollán, nou president del Senat.
Foto: El senador del PP Pedro Rollán, nou president del Senat. | EFE

El candidat del Partit Popular, Pedro Rollán, ha estat escollit nou president del Senat en primera votació gràcies a la majoria absoluta del PP a la cambra.

Per què és important? El PP té majoria absoluta al Senat, amb 141 senadors de 259. Aquesta realitat ha quedat reflectida a la Mesa. A part de la Presidència, els populars ocupen tres llocs més.

Qui és? Pedro Rollán és el vicesecretari de Coordinació Autonòmica i Local del PP, va ser senador en l'anterior legislatura i presideix el partit a Torrejón de Ardoz.

El resultat: El vicepresident primer és el popular Javier Maroto i les secretaries primera i segona són per Eva Ortiz i Miram Blanco de la mateixa formació blava.

  • El socialista Guillermo Fernández Vara serà el vicepresident segon, i Maria de los Ángeles Luna i Francisco Manuel Fajardo, també del PSOE, seran els secretaris tercer i quart.

Context: Vox ha presentat el seu propi candidat, el senador Ángel Pelayo Gordillo, que ha obtingut només 3 vots.

  • La resta de senadors, 114, han votat en blanc.

Com ha funcionat? Un cop escollida tota la Mesa, el senador socialista català Martí Sans, que havia encapçalat la Mesa d'Edat, ha cedit la presidència a Rollán, que ha jurat acatar la Constitució.

Mentrestant, la votació al Congrés ha estat molt més inesperada i en aquest cas, Francina Armengol, del PSOE, ha aconseguit la presidència de la cambra baixa amb una majoria absoluta de 178 vots. Gràcies als pactes in extremis amb Junts i ERC.

Categoria: Política
Etiquetes: Senat Congrés PP