Política
Pedro Sánchez i Gabriel Rufián
Foto: Pedro Sánchez i Gabriel Rufián | EFE
Congrés dels Diputats

ERC pacta amb el PSOE una reforma del reglament del Congrés per l'ús del català

Temps de lectura: 1 minut
Pedro Sánchez i Gabriel Rufián
Foto: Pedro Sánchez i Gabriel Rufián | EFE

Esquerra i el PSOE han pactat la reforma del reglament del Congrés que permetrà utilitzar el català i la resta de llengües cooficials de l'Estat a la cambra baixa espanyola.

Per què és important? Els diputats catalans podran fer ús de la seva llengua a la institució espanyola més important.

En profunditat: Segons El Periódico, la proposta de modificació es registrarà aquesta setmana i, si tira endavant, permetrà que català, basc i gallec es puguin fer servir a les sessions plenàries, les comissions i el registre escrit d'iniciatives parlamentàries.

  • En aquest últim cas, els textos s'hauran d'acompanyar de la versió en castellà, tal com passarà al Butlletí Oficial de les Corts.

Context: Aquest acord es produeix enmig de les negociacions per la investidura d'Alberto Núñez-Feijóo, president del PP, i l'eventual investidura de Pedro Sánchez, líder del PSOE.

D'on venim? Ahir, en una trobada al Congrés, Feijóo va demanar a Sánchez que li entregui els vots del PSOE per governar mitja legislatura, després de veure que les sumes no li donen per governar només amb el bloc de la dreta.

  • En una reunió al Congrés dels Diputats que va durar poc menys d'una hora, el PP li va proposar liderar el nou executiu a canvi de convocar eleccions al cap de dos anys, una petició que el PSOE va refusar frontalment i de primeres.

 

Categoria: Política