Política
La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles
Foto: La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles | EFE
Investidura

El PSOE descarta una amnistia general i aposta per "actuacions individualitzades"

Temps de lectura: 2 minuts
La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles
Foto: La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles | EFE

El PSOE s'ha tornat a pronunciar sobre l'amnistia, un dels punts claus de l'independentisme per donar suport a una possible investidura de Pedro Sánchez. 

Per què és important? Els socialistes i Sumar es troben en fase de negociació amb l'independentisme català perquè ERC i Junts acabin donant suport a una hipotètica investidura de Sánchez com a president del govern espanyol. 

Context: Una de les línies vermelles per a l'independentisme per poder donar suport al candidat socialista és l'amnistia per als dirigents condemnats pel procés català. 

Què diu? La ministra de Defensa en funcions, Margarita Robles, ha estat l'encarregada de parlar-ne aquest dijous en una entrevista a la COPE. 

  • Robles ha descartat parlar d'amnistia de forma general, ja que les "normes han de tenir sempre una concreció" i ha assegurat que han de ser els tribunals qui ha de valorar les "actuacions individualitzades". 
  • Per tant, la dirigent socialista ha descartat que estiguin a favor d'impulsar una llei d'amnistia per poder tenir el suport d'ERC i Junts.
  • Tot i això, amb les seves paraules no ha descartat que "dins del marc de la Constitució" es puguin fer "interpretacions" amb sintonia amb "la realitat social" que viu el país. 

A més: Robles ha aprofitat per pronunciar-se sobre la proposta del candidat a la investidura i líder del PP, Alberto Núñez Feijóo

  • La ministra en funcions diu que aquesta proposta demostra que "l'únic que vol és ser president del govern espanyol". 
  • "No entenc que els que es diuen constitucionalistes diguin d'entrada que la legislatura durarà dos anys, això no ho van dir als seus votants", ha dit.