Política
Irene Montero
Foto: Irene Montero | EFE
Feminisme

Irene Montero sobre el cas Rubiales: "La societat demana transformacions profundes"

Temps de lectura: 2 minuts
Irene Montero
Foto: Irene Montero | EFE

La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, ha aplaudit que s'hagi "anomenat pel seu nom" al petó forçat de Rubailes a Hermoso. Ho ha fet en una entrevista aquest matí a Catalunya Ràdio.

Per què és important? L'encara ministra ha aprofitat per mencionar com les lleis del seu ministeri han ajudat en aquest cas per poder-lo identificar i anomenar com la violència sexual que ha estat i per donar eines per afrontar-lo.

Què ha dit? "En aquests mesos ens han dit moltes vegades: el problema fonamental és que vostès des del Ministeri han anat massa ràpid, han volgut córrer massa i han imposat a la societat transformacions profundes per a les quals no estava preparada, i crec que amb el cas Rubiales es demostra que si hem fet alguna cosa és seguir el ritme de la nostra societat".

  • També ha destacat el rol dels homes i la seva resposta en el cas Rubiales: "Amb aquesta resposta social de suport a Jenny Hermoso, hem vist cada vegada més homes que comprenien millor per primera vegada que un acte sexual sense consentiment, un petó en aquest cas, és violència sexual".

A més, ha parlat sobre la llei del "només sí és sí" dient que la gestió d'aquesta i tota la polèmica que va generar les va sobrepassar i no van explicar-la bé.

  • Però ha mantingut que la llei és un model a seguir a nivell europeu i ha dit que "el temps va posant les coses al seu lloc i també va mostrant l'encert i la valentia que ha suposat seguir el pas del moviment feminista i tenir una llei que està sent reconeguda internacionalment".