Política
El ministre d'Afers Exteriors, Manuel Albares
Foto: El ministre d'Afers Exteriors, Manuel Albares | EFE
Parlament Europeu

El ministre d'Afers Exteriors espanyol fa una defensa aferrissada del català a Europa

Temps de lectura: 2 minuts
El ministre d'Afers Exteriors, Manuel Albares
Foto: El ministre d'Afers Exteriors, Manuel Albares | EFE

Un ministre espanyol defensa aferrissadament el català. El govern espanyol vol oficialitzar la llengua catalana al Parlament Europeu per avançar en el diàleg amb l'independentisme, tant és així que el ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, s'ha fet seu els arguments catalanistes que sempre ha usat el nacionalisme català.

Context: Avui es debat, a través del Consell Europeu, si el català es converteix en llengua oficial de la Unió Europea, a més del gallec i l'euskera.

Què ha dit? Albares ha assegurat davant dels mitjans que el govern espanyol defensarà davant el Consell Europeu el "multilingüisme" d'Espanya i l'impuls de la llengua catalana que la parlen "més de 10 milions de persones, molt més que altres llengües que ja es parlen al Parlament Europeu".

  • En cas de no prosperar la proposta, les negociacions entre el PSOE i Junts per a la investidura es podrien complicar encara més. Per aquesta raó, el ministre tirarà endavant aquest punt malgrat els recels que ha aixecat en altres estats membres de la UE.

Si no prospera? Si finalment no aconseguís convèncer els membres, el ministre d'Afers Exteriors hauria de retirar-la i seguir negociant el tema, atès que hi ha previstes dues reunions més del Consell abans de la investidura, o bé canviar-ne el contingut.

  • De fet, abans de començar la reunió a porta tancada entre els diferents països, alguns membres han mostrat els seus recels, com Suècia. D'altres com Croàcia i Eslovàquia s'ha mostrat partidària a la iniciativa tot i que ha reclamat més informació i ha demanat anar molt amb compte.