Política
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz | EFE
Amnistia

Sumar envia a Junts la seva proposta de llei d'amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz
Foto: L'expresident a l'exili, Carles Puigdemont, i la líder de Sumar, Yolanda Díaz | EFE

Sumar ha compartit amb Junts la seva proposta de llei d'amnistia. Els postconvergents han assegurat que l'han rebuda i que ja l'han posada en coneixement de la Permanent de Junts per debatre-la.

Per què és important? Es tracta de la primera i única proposta que s'ha fet arribar a l'independentisme sobre una llei d'amnistia.

Què en sabem? Els juntaires han confirmat que han rebut la proposta que forma part del dictamen que un grup de juristes experts de Sumar ha designat per analitzar la viabilitat jurídica i política d'una llei d'amnistia. 

  • Qui l'ha rebuda ha estat Toni Comín, eurodiputat de Junts i interlocutor amb Sumar per la investidura. Aquest l'ha compartit amb la formació i l'ha remès perquè sigui debatuda. Els postconvergents han mostrat bona sintonia amb els de Yolanda Díaz i els han agraït "la seva implicació i interès" en la voluntat d'arribar a un acord.
  • Junts s'ha compromès a un "anàlisi detallada" per després traslladar a Sumar de manera "més immediata possible" les conclusions d'aquesta proposta.

A més: La líder de Sumar, Yolanda Díaz, ha anunciat en una entrevista per TVE que dimarts 10 presentaran la seva proposta de llei d'amnistia elaborada per un equip jurídic encapçalat per l'exdiputat de Comuns Jaume Asens.

  • Díaz ha negat que l'amnistia suposi reconèixer que l'Estat espanyol va actuar incorrectament durant el 2017 perquè "hi ha moltes modalitats" i "moltes configuracions de quina és la interpretació". La líder de Sumar va donar per passada la "pantalla" que volia instal·lar l'"ofensiva" de la dreta espanyola contra l'amnistia i ha passat la patata calenta al Tribunal Constitucional: "Serà qui dirimeixi si aquesta llei és orgànica o no".
Categoria: Política