Política
Alberto Núñez Feijóo al Congrés de Diputats
Foto: Alberto Núñez Feijóo al Congrés de Diputats | EFE
Amnistia

El PP portarà l'amnistia al Constitucional: "És una anomalia democràtica"

Temps de lectura: 2 minuts
Alberto Núñez Feijóo al Congrés de Diputats
Foto: Alberto Núñez Feijóo al Congrés de Diputats | EFE

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat que la seva formació política presentarà un recurs davant del Tribunal Constitucional contra una hipotètica llei d'amnistia.

Per què és important? Els populars estan en contra que el PSOE i els partits independentistes negociïn i arribin a acordar una eventual llei d'amnistia. 

Què diu? En una entrevista a Catalunya Ràdio, Feijóo ha anunciat que el seu partit portarà la llei d'amnistia que arribin a pactar el govern espanyol en funcions actual i els partits independentistes davant del Constitucional. 

  • Segons el líder popular, una llei d'amnistia és una "anomalia democràtica" i considera que en cap context és una eina de "reconciliació". 
  • Per Feijóo l'amnistia és una "involució democràtica, una decisió reaccionària i un frau electoral massiu" que "no té cabuda a la Constitució".
  • "No coneixem el text, però si va per on es diu que va és incompatible amb l'ordenament jurídic, i tot el que és injust ho hem de recórrer, perquè si no seríem còmplices d'una injustícia", ha afirmat. 

Previsions: Aquestes declaracions arriben hores abans de la trobada que mantindrà amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, aquest dilluns a les 17:00, dins de la roda de contactes del socialista per a la investidura. 

  • Feijóo ha apuntat que "escoltarà" el que li plantegi el candidat a la investidura, però ha recordat que Sánchez ja ha dit als ciutadans que "no vol el suport del PP".
  • Pel líder del PP és "inadmissible en una democràcia" que la clau de la governabilitat la tinguin partits "que volen marxar d'Espanya", de la mateixa manera que és una "anomalia democràtica" que el candidat a la presidència "menteixi" i permeti una amnistia per als que volen "rellançar la independència".
  • "La diferència entre indult i amnistia, és que en un indult el condemnat demana perdó, i en l'amnistia el perdonat és l'Estat", ha conclòs.