Política
Les portaveus parlamentàries de Junts i Bildu
Foto: Les portaveus parlamentàries de Junts i Bildu | EFE
Investidura

Pedro Sánchez es reuneix aquest divendres amb Junts i Bildu

Actualitzat: Divendres, 13 d'octubre de 2023. 08:42
Temps de lectura: 2 minuts
Les portaveus parlamentàries de Junts i Bildu
Foto: Les portaveus parlamentàries de Junts i Bildu | EFE

El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, es reunirà aquest divendres amb els portaveus parlamentaris d'EH Bildu i Junts per buscar el seu suport de cara a la investidura.

Per què és important? Serà el primer cop que un president espanyol es reuneixi obertament amb Bildu i que es deixi fer la fotografia amb el desgast que suposa per part de la dreta espanyola. 

En detall: A les nou i mitja del matí d'aquest divendres 13 d'octubre Sánchez es convertirà en el primer president del govern espanyol i candidat a la investidura que es trobi amb Bildu al Congrés dels Diputats. Ho farà amb la poraveu al Congrés de Bildu, Mertxe Aizpurua.

  • Més tard, a les onze de divendres rebrà la portaveu de Junts a la cambra baixa, Míriam Nogueras, que és una de les persones de màxima confiança de Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat a l'exili. Amb aquesta trobada tancarà la ronda de contactes prèvia a la investidura.

En profunditat: Però abans de Bildu i Junts, amb qui finalitzarà la ronda de contactes, Sánchez es reunirà amb el BNG, el PNB i Esquerra. Aquest dimarts el president en funcions se cita a les onze del matí amb els nacionalistes gallecs per a després, cap a les 13 hores trobar-se amb els nacionalistes bascs.

  • Per dimecres té programades les reunions amb UPN, a les 11, amb Coalició Canària, a les 12, que podria votar favorablement a la seva investidura per facilitar un acord sense Junts pel mig, i a les 13 hores Sánchez es reunirà amb Esquerra Republicana.