Política
El president espanyol reunint-se amb la portaveu de Junts a Madrid
Foto: El president espanyol reunint-se amb la portaveu de Junts a Madrid | EFE
Investidura

Junts veu "lluny" l'acord amb Pedro Sánchez

Temps de lectura: 1 minut
El president espanyol reunint-se amb la portaveu de Junts a Madrid
Foto: El president espanyol reunint-se amb la portaveu de Junts a Madrid | EFE

El candidat a la investidura i president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s'ha reunit amb la diputada i portaveu de Junts al Congrés de Diputats per explorar un possible acord. 

Per què és important? Sánchez necessita els vots de l'independentisme si es vol convertir de nou en president del govern espanyol. El socialista està mantenint una ronda de contactes amb totes les formacions polítiques del Congrés, excepte amb Vox. 

Què diuen? La portaveu de Junts ha fet unes declaracions en acabar la reunió d'aquest divendres al matí i ha assegurat que estan "lluny" d'un acord. 

  • "Continuem lluny del compromís històric", ha dit Nogueras davant dels mitjans de comunicació.
  • "No som aquí per fer el que s'ha fet els últims quatre anys", ha insistit la diputada independentista.
  • A més, Nogueras ha assegurat que li ha traslladat a Sánchez la transcripció de la conferència que l'expresident Carles Puigdemont va fer a Brussel·les on anunciava les condicions de Junts per negociar: amnistia i "compromís" per negociar el dret a l'autodeterminació.

En detall: En la trobada també hi ha estat present el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán.

D'altra banda: Sánchez no descarta trucar a Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat i líder de Junts, aquest vespre després d'haver-se trobat amb Nogueras. "Jo em reuneixo i parlo amb els grups", va reblar ahir el president espanyol en funcions sobre els seus contactes amb l'expresident exiliat.