Política
La seu de junts vandalitzada
Foto: La seu de junts vandalitzada | twitter
Barcelona

Pinten la seu de Junts amb proclames palestines pel seu posicionament proIsrael

Temps de lectura: 2 minuts
La seu de junts vandalitzada
Foto: La seu de junts vandalitzada | twitter

"Sou còmplices del genocidi". Vandalitzen la seu de Junts amb pintades propalestines pel posicionament dels postconvergents a favor d'Israel. 

Per què? Aquesta acció es produeix just una nit després que se sàpiga que Junts i Ciutadans estan impulsant una moció conjunta al Parlament per posicionar-se a favor d'Israel en el conflicte amb Hamàs. 

  • Segons Nació, el text dels juntaires proposa que la cambra condemni "l'atac terrorista de Hamàs perpetrat en territori israelià" i se "solidaritza amb totes i cadascuna de les víctimes que va provocar".

En profunditat: "Visca Palestina!!" i "Junts és còmplice del genocidi al poble palestí" són les pintades que s'ha trobat el secretari general de Junts, Jordi Turull, a la seu del seu partit al passatge Bofill, al costat de la Sagrada Família. Turull ha titllat l'acció de "bretolada" i l'ha condemnada.

  • La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha demanat "respecte": "La divergència mai no pot excusar la intolerància ni l'incivisme".
  • La formació juntaire s'ha posicionat al costat d'Israel pels atacs de Hamàs, però sempre han esquivat pronunciar-se a favor del poble palestí, més ara que pateix un setge total a la Franja de Gaza.

Context: L'hospital Al-Ahli, situat a la zona central de la Franja de Gaza ha estat bombardejat aquest dimarts a la nit amb un míssil que ha deixat centenars de morts i ferits civils, i molts d'altres sepultats sota les runes. 

  • Hamàs, facció integrista de Palestina, i l'autoritat palestina acusen Israel de disparar sense pietat contra l'hospital, però des del govern israelià asseguren que es tracta d'un projectil disparat pels musulmans que s'hauria desviat. 

 

Categoria: Política