Política
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE
Orient Pròxim

Sánchez proposa Barcelona per reprendre el diàleg entre Israel i Palestina

Temps de lectura: 2 minuts
El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez
Foto: El president d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez | EFE

Proposta d'Espanya. El president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha proposat que el fòrum que la Unió per Mediterrani celebra els dies 27 i 28 de novembre a Barcelona com a lloc per reprendre el diàleg entre Israel i Palestina.

Per què és important? El president espanyol vol que la capital catalana sigui la ciutat que aculli les negociacions per la pau del conflicte Israel-Palestina.

Què ha dit? Sánchez ha llençat aquesta proposta en una declaració des de la Moncloa després de la reunió extraordinària del Consell Europeu celebrada per l'escada del conflicte a Orient Pròxim. 

  • "Israel i Palestina es senten en igualtat de condicions, és una bona oportunitat per rellançar el diàleg", ha reblat el president del govern espanyol en funcions, que ha apostat per la proposta americana com a forma d'acabar amb el conflicte.

D'altra banda: El líder espanyol ha tornat a condemnar "rotundament" els "horribles" atemptats perpetrats per Hamàs contra Israel i ha reclamat l'alliberació dels ostatges que va prendre l'organització terrorista. Tot i això, ha seguit insistint en la posició "clara i comú" de la Unió Europea que també reclama a Israel respectar al dret internacional i els drets humans pel seu setge a la Franja de Gaza.

  • "És fonamental que la UE estigui unida davant una crisi d'aquesta transcendència", ha defensat el cap de l'Executiu, que ha destacat el paper d'Espanya, en virtut a la seva presidència de torn en el Consell de la UE, per a coordinar als Vint-i-set.

Per acabar: La posició nacional, segons Sánchez, és que l'"urgent" és atendre la crisi humanitària i evitar l'"expansió del conflicte" a la regió. En un termini mitjà, Sánchez ha insistit en la solució dels dos Estats com a fórmula "indefectible" per a posar les bases d'una "pau justa i duradora". 

Categoria: Política