Política
Reunió de la cúpula de Junts a Brussel·les
Foto: Reunió de la cúpula de Junts a Brussel·les | Principal
Investidura

Junts dilata l'acord amb el PSOE i Sánchez queda a les mans de Puigdemont

Temps de lectura: 2 minuts
Reunió de la cúpula de Junts a Brussel·les
Foto: Reunió de la cúpula de Junts a Brussel·les | Principal

Junts dilata l'acord amb el PSOE, després que ERC arrenqui un gran acord als socialistes, i Pedro Sánchez queda a les mans de Carles Puigdemont.

Situació actual: Esquerra Republicana ha aconseguit el traspàs de Rodalies, l'amnistia i la condonació parcial del deute de Catalunya en el Fons Liquiditat Autonòmica, i Junts ha refredat un acord amb el govern espanyol un cop s'ha oficialitzat la postura dels republicans.

En profunditat: Junts insisteix que l'acord per la investidura de Pedro Sánchez no està tancat i que encara queden "serrells" pendents que afectarien el perímetre de la llei d'amnistia. Després que ahir es reunís tota la cúpula de Junts a Brussel·les i de l'acord d'ERC amb el PSOE, han decidit refredar el pacte i dilatar les converses quedant així en les seves mans el futur de Sánchez i del govern espanyol.

  • Fonts a Junts asseguren que l'anunci del pacte d'ERC amb Sánchez no s'esperava i es va rebre com "un cop d'efecte". En aquest sentit, Puigdemont refreda el seu aval per arrencar algun acord històric que justifiqui la seva posició i els diferenciï dels republicans. De fet, l'expresident de la Generalitat ha publicat un missatge sobre l'estat de les negociacions i ha argumentat que no tancarà cap acord amb presses: "Totes les precaucions són poques".

A partir d'ara: El PSOE s'ha marcat com a objectiu celebrar el debat d'investidura la setmana vinent, però l'últim missatge de Puigdemont fa pensar que aquesta possibilitat s'allunya, i fins i tot desperta el fantasma d'una possible repetició electoral. Tot i això, la intenció inicial dels socialistes era aquest mateix divendres convocar el debat d'investidura de cara a la setmana vinent, però la dilatació de Junts ha fet trontollar tots els plans de Ferraz.