Política
Jove amb un mòbil
Foto: Jove amb un mòbil | Anthony Wade / Unsplash
Educació

El govern espanyol vol eliminar els mòbils a les aules

Temps de lectura: 2 minuts
Jove amb un mòbil
Foto: Jove amb un mòbil | Anthony Wade / Unsplash

El govern espanyol proposarà a les comunitats autònomes prohibir els mòbils a l'educació primària i regular-ne l'ús a la secundària. 

Per què és important? L'ús de dispositius mòbils en els centres escolars s'ha convertit en els últims anys en un tema de debat i discòrdia. Part dels professionals de l'educació proposen eliminar-ne l'ús dins dels recintes escolars o les aules. D'altres asseguren que és una eina més per treballar els continguts. 

Què en sabem? La ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Pilar Alegría, ha anunciat que proposarà a les comunitats autònomes, que tenen competències en educació, prohibir o regular els mòbils a les aules. 

  • La ministra portaveu ha dit que traslladarà aquesta proposta a principis d'any i té com a objectiu eliminar o regular els dispositius mòbils a les aules dels centres escolars. 

En detall: La proposta de l'executiu espanyol prohibirà l'ús de mòbils als centres educatius als infants de fins a 12 anys, és a dir, a l'educació primària. 

  • Pel que fa a la secundària, la proposta apunta que els estudiants podran fer ús del mòbil sempre sota la supervisió i demanda del professor o professora. 

A més: Ni els alumnes de primària ni de secundària tampoc podran fer ús dels aparells ni a l'hora d'esbarjo ni al menjador. 

Què diu? L'objectiu del ministeri d'Educació és que es faci un ús correcte i saludable dels mòbils a les escoles. 

  • Alegría es compromet a continuar treballant en la formació digital perquè la comunitat educativa conegui els riscos i beneficis de l'ús d'aquests aparells a les escoles i instituts. 

A Catalunya, el Departament de Salut està estudiant regular l'ús del mòbil als centres educatius per combatre les addiccions.

  • El Govern vol que la futura llei per combatre les addiccions inclogui la regulació de l'ús de dispositius mòbils als centres educatius.