Política
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Foto: Imatge d'arxiu de la Policia Nacional | Policia Nacional
Decrets Llei

La Policia Nacional, indignada després del pacte d'immigració: "Ens volen fer fora"

Temps de lectura: 2 minuts
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Foto: Imatge d'arxiu de la Policia Nacional | Policia Nacional

El pacte entre el PSOE i Junts per al traspàs integral de les competències d'immigració a Catalunya té preocupats a milers de Policies Nacionals que treballen al territori, ja que, després de l'acord, asseguren que podrien "desaparèixer". 

Per què és important? La Policia Nacional s'encarrega de la gestió de la migració i de tots els assumptes que tenen a veure amb els estrangers a Catalunya i a la resta d'Espanya. Desenvolupen les funcions de control de fronteres, el retorn dels migrants als seus països d'origen o la tramitació de sol·licituds d'asil, entre d'altres. 

En detall: Els sindicats policials denuncien que el nou pacte atorgarà a la Conselleria d'Interior la capacitat d'encarregar als Mossos d'Esquadra la gestió d'una matèria que fins ara havia estat exclusiva de la Policia Nacional. 

  • JUPOL ha assenyalat aquesta decisió com a "un nou pas per consumar la sortida de la Policia Nacional de Catalunya, a la qual pretenen convertir en un cos policial sense funcions".
  • El Sindicat Unificat de Policia (SUP) coincideix: "Aquest traspàs de competències suposa la nostra gairebé total desintegració a Catalunya". 
  • "No existeix cap país de la Unió Europea que hagi fragmentat abans la seguretat en diferents policies dins d'un mateix Estat" ha recordat avui Ibán Domínguez, portaveu de JUPOL en una entrevista a Antena 3. "Catalunya no pot establir quotes dels migrants que acceptarà o no i tampoc pot expulsar als migrants que ells vulguin perquè per això hi ha una llei que no es poden saltar". 
  • El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, també s'hi mostra d'acord: "Això donarà pas a la desaparició de les comissaries de la Policia que hi ha a Catalunya, ja que només exerceixen la competència d'Estrangeria i Informació".   

Per acabar: La delegació integral de les competències, expliquen, es faria mitjançant l'article 150.2 de la Constitució espanyola a través d'una llei orgànica específica per Catalunya que permetrà que el Parlament determini una política pròpia.