Política
Félix Bolaños
Foto: Félix Bolaños | Flickr
Amnistia

Bolaños tanca la porta a les esmenes per incloure el Tsunami i els CDR a l’amnistia

Temps de lectura: 2 minuts
Félix Bolaños
Foto: Félix Bolaños | Flickr

El govern espanyol ha tancat la porta a les esmenes que proposen Junts i ERC per assegurar que els imputats pel Tsunami i els CDR es poden incloure en l'amnistia. 

Per què és important? ERC i Junts aposten per eliminar de la norma la referència al terrorisme com a excepció per a l'aplicació de la llei. 

En detall: El ministre de Presidència espanyol, Félix Bolaños, ha assegurat aquest dimecres en declaracions als mitjans que "els delictes greus" com els de terrorisme "han d'estar exceptuats de l'amnistia com ja ho estan a la proposició de llei”.

  • També ha explicat que les esmenes que el govern espanyol ha pactat amb ERC, Sumar, Bildu i el BNG són “totes tècniques” i serveixen per “reforçar una proposició de llei que ja de per si és sòlida i impecable des del punt de vista legal i absolutament conforme amb la Constitució”.
  • Bolaños ha dit que el PSOE està "disposat al diàleg" i ha reconegut que les converses es donaran "sobre els principis d'aquestes esmenes", i per això ha rebutjat la inclusió dels actes terroristes a l'amnistia. 

D'on venim? ERC i Junts van presentar aquest dimarts les seves esmenes per separat.  

  • Mentre el PSOE nega a deixar fora el terrorisme de les exclusions de la llei d'amnistia, Junts i ERC, per separat, van proposar eliminar aquest delicte per mirar de protegir les causes de Tsunami Democràtic i els CDR. 

A més: Preguntat sobre el nou informe dels lletrats al Congrés, Félix Bolaños ha asseverat que "hi ha diferents informes, de penalistes, de catedràtics de Constitucional, també de lletrats del Congrés i tots ells són respectables i s'analitzaran des del govern”. 

  • "Fa uns dies hi va haver també un informe dels lletrats del Congrés on no hi havia cap dubte sobre la constitucionalitat de la llei d'amnistia", ha volgut recordar.