Política
Irene Montero, exministra d'Igualtat
Foto: Irene Montero, exministra d'Igualtat | Irene Montero, exministra d'Igualtat
Política

Irene Montero, contra el PSOE: "Volen que qui tenen al costat no qüestioni els seus límits"

Temps de lectura: 2 minuts
Irene Montero, exministra d'Igualtat
Foto: Irene Montero, exministra d'Igualtat | Irene Montero, exministra d'Igualtat

L'ex ministra d'Igualtat i candidata a Podemos a les eleccions europees, Irene Montero, ha carregat ara contra el PSOE. 

Per què és important? La ruptura de l'antic govern de coalició venia formant-se des de feia anys, però va ser l'any passat quan va acabar de fer-se realitat amb l'anunci que Podemos rompia definitivament amb Sumar i se n'anava al Grup Mixt amb els seus cinc diputats: Ione Belarra (secretaria general de Podem), Lilith Verstrynge (responsable d'Organització), Javier Sánchez Serna, Martina Velarde i Noemí Santana.

Què diu? Irene Montero ha assegurat que el PSOE no vol tenir "idealment" a ningú al seu costat. 

  • "Vol que hi hagi gent d'esquerres que no tinguin una opció electoral", ha declarat, contundent. "Però si existeix una opció, el PSOE vol que aquesta opció no qüestioni els seus límits". 
  • Per a l'exministra, aquesta és una dinàmica que s'ha repetit en multitud d'ocasions: "L'any 2015 nosaltres ja vam dir que hi havia números per formar un govern de coalició", qüestió que el PSOE va rebutjar rotundament: "No, per Déu, no. Bolivarians, comunistes!", afirma que van dir. Però quatre anys després, amb els mateixos números, es va arribar a formar un govern de coalició. 
  • "Si el PSOE diu que l'amnistia és inconstitucional, és inconstitucional", afirma Montero. De fet, "hi ha molts juristes que diuen que és inconstitucional". Ara bé, "de sobte, l'amnistia és constitucional" i ells es defensen assegurant: "qui ha dit alguna vegada que sigui inconstitucional l'amnistia? Ha estat sempre constitucional". 
  • El mateix passa amb l'impost a les grans fortunes, explica l'exministra. "Ho presentem nosaltres i ens diuen que no es pot, que és una mesura bolivariana i que volem convertir Espanya en Veneçuela". Una vegada ja dins el govern, Podemos convenç al PSOE de tirar endavant la mesura i, de sobte, "és una mesura estrella".