Política
Xavier Trias el 2012, quan era alcalde de Barcelona
Foto: Xavier Trias el 2012, quan era alcalde de Barcelona | Miquel Coll Molas I Flickr
Operació Catalunya

El Govern vol explicacions de França pel funcionari implicat en el cas Trias

Temps de lectura: 1 minut
Xavier Trias el 2012, quan era alcalde de Barcelona
Foto: Xavier Trias el 2012, quan era alcalde de Barcelona | Miquel Coll Molas I Flickr

La Generalitat ha contactat amb el govern francès per obtenir informació de totes les investigacions sobre el paper de Jean Michel Pillon en l'Operació Catalunya, segons ha confirmat RAC1 aquest dijous. 

Què en sabem? Tal com també va destapar l'emissora, aquest funcionari francès de Duanes va filtrar informació falsa a la policia patriòtica sobre el suposat compte a Suïssa de Xavier Trias.

  • Pillon va rebre presumptament fins a 50.000 euros de fons reservats per transmetre aquesta informació. 

En detall. La Direcció de Duanes i Impostos Indirectes de França ha obert una investigació interna per aclarir la veracitat de les informacions sobre la participació de Pillon a l'operació Catalunya. 

  • Així ho ha confirmat el periodista Antton Rouget, al diari francès 'Mediapart'. 

Paral·lelament, l'eurodiputat i president a l'exili, Carles Puigdemont, també ha exigit en una publicació a la xarxa social X, que el Partit Popular Europeu (PPE) doni explicacions sobre aquest escàndol. 

  • "Heus aquí un escàndol que ha d'aclarir-se. Espero que vulguin saber tota la veritat i com es va pertorbar el procés electoral a causa d'aquestes mentides creades pel complot policial".

Context. L’octubre del 2014 el diari ‘El Mundo’ va publicar en portada la notícia referida al suposat número de compte de Trias. 

  • El jutjat d’Instrucció número 16 de Madrid va decidir enviar a judici els tres periodistes en considerar que la informació no s’ajustava a la realitat.