Política
Margarita Robles i Yolanda Díaz
Foto: Margarita Robles i Yolanda Díaz | La Moncloa
Exteriors

Margarita Robles se suma a la polèmica pel viatge de Yolanda Díaz a Palestina

Temps de lectura: 2 minuts
Margarita Robles i Yolanda Díaz
Foto: Margarita Robles i Yolanda Díaz | La Moncloa

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha estat contundent davant l'anunci de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, que anirà de viatge a Palestina. 

Per què és important? Díaz ha estat convidada pel ministre de Treball palestí per signar un memoràndum en matèria de relacions laborals. La vicepresidenta segona ha acceptat l'oferiment, cosa que no ha agradat gens a membres del govern espanyol.

Què en sabem? Yolanda Díaz vol aprofitar l'ocasió per exigir l'alto el foc immediat a Gaza i això ha encès els ànims d'alguns representants socialistes de l'Executiu. 

  • La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha estat l'encarregada de traslladar l'avís a Yolanda Díaz. 
  • Ha estat durant una reunió de titulars de Defensa de l'OTAN a Brussel·les, on la ministra ha fet declaracions als mitjans.

Què ha dit? "Jo no tinc cap constància del viatge de la vicepresidenta", ha lamentat Robles. 

  • "El que sí que sé és que la política exterior en un país, en aquest cas Espanya, la marquen el President del Govern i el ministre d'Afers Estrangers", ha afegit. 

D'on venim? La polèmica va esclatar dimecres en saber-se que la ministra de Treball havia acceptat la invitació del seu homòleg palestí Nasri Abu Jaish per explorar vies de col·laboració amb Espanya. 

  • El Ministre d'Assumptes Exteriors, José Manuel Albares, va confirmar, hores després, que el ministeri no està preparant cap viatge de la "número tres" a territoris palestins.
  • "Faré tot el possible per viatjar a Palestina. Perquè és urgent passar de les paraules als fets", va afirmar Díaz en una publicació a les xarxes socials. 

Context. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va viatjar el mes de novembre passat a Israel, Palestina i Egipte. 

  • En aquest viatge oficial, Sánchez va insinuar que Espanya podria reconèixer unilateralment l'Estat palestí.