Política
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Flickr
Barbate

Sánchez i la seva falta d'empatia: dels Goya a una desfilada de moda sense passar per Barbate

Temps de lectura: 3 minuts
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Foto: El president del govern espanyol, Pedro Sánchez | Flickr

Pedro Sánchez, està rebent nombroses crítiques per la seva "falta d'empatia", ja que una setmana després dels assassinats de dos guàrdies civils a Barbate, el president del govern espanyol encara no s'ha presentat al lloc dels fets. 

Per què és important? El passat divendres 9 de febrer dos guàrdies civils van ser assassinats a mans d'uns narcos després que la seva narcollanxa els atropellés a Barbate, Cadis. Uns fets que han fet evident la falta de mitjans per lluitar contra els narcos a l'estret de Gibraltar i ha situat al govern espanyol en el punt de mira.

En detall: Alguns opinen que malgrat la gravetat de la situació, el president espanyol ha optat per fer "orelles sordes" a tot el que està passant i, mentrestant, Sánchez va satisfent la seva agenda d'activitats amb assumptes importants per al seu partit i la seva persona.

  • Després de fer una simple publicació a les seves xarxes socials lamentant la mort dels dos guàrdies civils, Pedro Sánchez, l'endemà dels fets, mentre se celebrava l'enterrament d'un d'ells, es trobava visitant la ciutat de Vigo per recolzar José Ramón González Besteiro en la seva candidatura per a la presidència de la Xunta. Per a alguns, el que importa realment al PSOE són les eleccions d'aquest cap de setmana a Galícia. 
  • També a la nit, el president va fer acte de presència a la 38a edició dels Premis Goya, a Valladolid, "quan els cossos dels dos guàrdies civils assassinats es trobaven "encara calents", va criticar el president de Melilla.
  • El dimarts 13 de febrer, després de nomenar Carmen Calvo nova presidenta del Consell d'Estat, Sánchez va assistir amb la seva dona a una desfilada de moda a l'Ateneu de Madrid, on va evitar fer declaracions sobre Barbate.
  • El dimecres 14 el president es va traslladar a Torrevieja per visitar la planta dessalinitzadora de 'Acuamed' i avui, divendres, el president encara continua prioritzant la seva agenda visitant ciutats de tot l'Estat menys la de Barbate. 

A més, per si no n'hi hagués prou, el PSOE aquesta setmana ha votat en contra que la Comissió Europea debati el proper 19 de març la consideració de policies i guàrdies civils com a professió de risc.

  • Aquesta iniciativa que reclamen els sindicats insta la Comissió Europea a adoptar una directiva comunitària que reguli les singularitats de les forces policials dels Estats membres de la UE "perquè es reconegui la condició de professió de risc a tots els seus cossos, amb les proteccions jurídiques, les implicacions econòmiques i les condicions laborals, obligant a dotar amb els mitjans materials i humans necessaris, així com la formació pertinent, aquests funcionaris perquè puguin treballar en condicions que respectin la seva salut, seguretat i dignitat". 
  • L'oposició i els sindicats qualifiquen el posicionament dels socialistes com una "vergonya": "Sánchez és a un pas de convertir el vell PSOE en un partit antisistema. Primer van desertar del constitucionalisme i ara desprotegeixen les Forces i els Cossos de Seguretat de l'Estat. La degradació és absoluta", sentencien.