Política
El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i el ministre de Transports, Óscar Puente
Foto: El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i el ministre de Transports, Óscar Puente | Junta de Castilla y León
Política

Mañueco envia una carta a Sánchez pels "insults" del seu ministre més polèmic

Temps de lectura: 2 minuts
El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i el ministre de Transports, Óscar Puente
Foto: El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, i el ministre de Transports, Óscar Puente | Junta de Castilla y León

El president de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, on es queixa dels "insults" proferits pel ministre de Transports, Óscar Puente. 

Per què és important? L'exalcalde de Valladolid i actual ministre de Transports va criticar al govern autonòmic de PP i Vox a Castellà i Lleó assegurant que són "gent sense ambició, que porta condemnant la despoblació, un desert demogràfic a cel obert". 

En detall: El president de Castella i Lleó ha enviat una carta a Sánchez amb una queixa formal sobre les paraules de Puente. 

  • "Lamentablement, he de dirigir-me a tu per manifestar-te la meva queixa davant els insults i menyspreus que el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, ha dirigit cap a tots els castellans i lleonesos a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres", comença la missiva. 
  • Mañueco deixa clar al president de l'executiu espanyol que "no consentiré que es falti al respecte als ciutadans de Castella i Lleó i, en especial, als nostres grans que tant han lluitat per aquesta terra".
  • El president de la comunitat autònoma a més destaca que "aquests atacs provenen d'una persona de Castella i Lleó, que demostra no estar a l'altura del seu càrrec i ens avergonyeix". És per això que el president popular insta a Sánchez a intervenir per la "cordialitat institucional entre el govern de la Nació i el de Castella i Lleó, i prendre les mesures necessàries per evitar que aquesta mena de declaracions i actituds es tornin a repetir". 

Què diu? La resposta per part del govern espanyol ha arribat amb una publicació a les xarxes socials del protagonista de la carta, el ministre Puente. 

  • El socialista ha retret al president castellanolleonès que trigui 24 hores a reaccionar a "uns suposats insults".
  • "Com veieu així va tot a Castella i Lleó. Si triga 24 hores a reaccionar a uns suposats "insults" tan gravíssims, imagineu-vos com porta la sanitat, la indústria… Una pena tot", afirma Puente. "Piano, piano... No t'estressis, president", conclou el post.