Política
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont | EFE
Amnistia

Fúria de Puigdemont per les mentides de García-Castellón: "Mentider confés"

Temps de lectura: 2 minuts
L'expresident Carles Puigdemont
Foto: L'expresident Carles Puigdemont | EFE

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont esclata contra el jutge Manuel García-Castellón per confessar que va mentir durant un acord entre França i Espanya. 

Per què és important? El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón investiga Carles Puigdemont, Marta Rovira i deu encausats més per delictes de terrorisme. 

Context: El magistrat de l'Audiència Nacional reconeix haver mentit a les autoritats franceses per aconseguir que se signés un acord d'intercanvi immediat de la informació entre Espanya i França. 

  • En un vídeo que s'ha fet viral a les xarxes socials i recuperat per la periodista Silvia Intxaurrondo, el jutge reconeix que va mentir a França sobre la localització de Yvan Colonna, assassí del prefecte de Còrsega, Claude Érignac.
  • García-Castellón va assegurar que l'assassí es trobava en territori espanyol i que coneixia la seva ubicació exacta. La realitat és que Colonna mai va sortir de Còrsega i va ser detingut l'any 2003. 
  • El magistrat es justifica perquè considera que era l'única manera per signar un acord d'intercanvi d'informació amb el país gal. 

Què diu? Puigdemont, perseguit durant els últims mesos pel jutge, ha reaccionat amb fúria al vídeo viral. L'expresident ha atacat al magistrat i ha assegurat que és un mentider. 

  • "Aquest personatge, que en aquell moment era jutge d'enllaç per designació del PP, confessa, amb una cara impressionant, que va mentir a les autoritats franceses en un afer d'alta sensibilitat (l'assassinat del prefecte de Còrsega) per aconseguir la firma d'un conveni", comença la publicació de Puigdemont. 
  • El líder de Junts dubta de la credibilitat que García-Castellón i acusa el jutge de "mentider confés": "Que aquest mateix personatge sigui el que ens acusa de terroristes per les manifestacions del Tsunami Democràtic ja hauria de donar una pista sobre la veracitat de la causa. Una mentida rere l'altra, com és propi dels mentiders confessos com ell". 
  • "Si va ser capaç de mentir a la cara a les autoritats franceses, algú creu que no ha estat de capaç de mentir tantes vegades com li ha convingut? És el que té ser càrrec del PP, que pots mentir cobrant diners públics i ningú no et perseguirà", escriu l'eurodiputat.