Política
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | @perearagones | X
Pressupostos

Aragonès no es mulla amb el Hard Rock per no enfadar el PSC: "No sé si s'acabarà fent"

Temps de lectura: 2 minuts
El president de la Generalitat, Pere Aragonès
Foto: El president de la Generalitat, Pere Aragonès | @perearagones | X

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, tira pilotes fora sobre el macroprojecte del Hard Rock i afirma que és una decisió dels inversors privats i no del seu executiu. 

Per què és important? El Govern de la Generalitat i el PSC han arribat a un acord per tirar endavant els pressupostos catalans pel 2024. L'acord no té cap apartat que faci referència a un dels projectes més polèmics dels últims anys: el macrocomplex turístic Hard Rock de Vila-seca i Salou, tot i que els socialistes el volen tirar endavant i els republicans no s'acaben de posicionar. 

Què diu? En una entrevista a RTVE Catalunya, Aragonès ha explicat que actualment "no es pot revertir arbitràriament" el procediment privat per impulsar el projecte del Hard Rock. 

  • El president català assegura que ell no sap "si s'acabarà fent o no" i apunta que la construcció del macrocomplex turístic no forma parts de les decisions del seu govern: "Depèn dels inversors privats. La decisió política ja es va prendre. Les majories polítiques continuen existint".
  • Aragonès, que ha admès que no és un model que li provoqui entusiasme, ha assegurat que durant aquest any "no hi haurà ni una sola pedra" del Hard Rock perquè encara hi ha moltes qüestions que s'han de resoldre perquè tiri endavant. 
  • Per altra banda, diu que en el cas d'aturar el projecte, hauria de ser la Generalitat qui fes front a les reclamacions econòmiques pels drets adquirits per les empreses privades. 

D'on venim: Segons Aragonès, la decisió de construir el Hard Rock es va prendre l'any 2014 quan CiU, PSC i PP van votar-hi a favor. Segons el cap de l'executiu català, aquesta majoria segueix existint al Parlament de Catalunya. 

Context: El Hard Rock, novament, es converteix en una pedra a la sabata per Aragonès. El Govern necessita els vots d'una tercera formació per aprovar els pressupostos al Parlament. Un dels socis preferits per l'executiu sempre han estat els comuns. El problema és que el partit de Jéssica Albiach es nega a donar suport als comptes si es tira endavant el Hard Rock.