Política
Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Teresa Ribera al Congrés dels Diputats
Foto: Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Teresa Ribera al Congrés dels Diputats | @Yolanda_Diaz_ | X
Congrés

Díaz vol prohibir els indults per corrupció però evita atacar el PSOE pel cas Koldo

Temps de lectura: 2 minuts
Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Teresa Ribera al Congrés dels Diputats
Foto: Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i Teresa Ribera al Congrés dels Diputats | @Yolanda_Diaz_ | X

La líder de Sumar i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, vol prohibir els indults per corrupció i proposa la limitació dels aforaments. 

Per què és important? Sumar i PSOE són socis dins de l'executiu espanyol. Arran de l'esclat de la trama de corrupció del cas Koldo que esquitxa a l'exministre de Transports José Luis Ábalos, la formació de Yolanda Díaz proposarà noves mesures contra la corrupció. 

Què diu? La vicepresidenta de Sumar ha plantejat aquest dilluns una bateria de mesures contra la corrupció. Díaz vol que es prohibeixin els indults als condemnats per corrupció. 

  • A més, Díaz ha anunciat que proposarà que es limitin el nombre d'aforaments, és a dir, el recurs que atorga la Constitució a càrrecs polítics, com diputats i senadors, i que suposa que han de respondre davant de la justícia espanyola de manera diferent a la resta de ciutadans. 
  • Les mesures han estat anunciades per la vicepresidenta segona en una reunió amb el seu grup parlamentari en plena polèmica de l'esclat del cas Koldo i la crisi que afecta el PSOE, als seus principals socis. 

En detall: La també ministra de Treball ha evitat criticar el PSOE malgrat que el PP ha reclamat aquest matí la dimissió de la presidenta socialista del Congrés, Francina Armengol, per la seva presumpta vinculació amb el cas Koldo quan ella era presidenta de les Illes Balears. 

  • "Mentre la majoria de ciutadans del nostre país tenia por, uns quants 'golfos' estaven guanyant diners amb mascaretes fake", ha assegurat Díaz. 
  • La líder de Sumar ha anunciat que la seva formació sí que donarà suport a la comissió d'investigació que ha proposat el PSOE per investigar i tractar les contractacions d'emergència que es van fer durant la pandèmia. 
  • Tot i això, Díaz ha evitat reclamar responsabilitat als socialistes perquè prefereix esperar al fet que "la investigació arribi al final" i ha informat que el seu partit serà prudent amb les informacions que vagin sortint.